Obavijesti

News

Komentari 153

'Svećenik me spasio iz pakla prostitucije nakon 25 godina'

'Svećenik me spasio iz pakla prostitucije nakon 25 godina'
3

Ispovijest žene (50) koja je s 25 godina završila na ulici. Podvodio ju je bivši dečko. Bila je na dnu, teško je oboljela, a onda je srela svećenika Dragutina Goričaneca

VIDEO

Bila sam prostitutka 25 godina. Uličarka. Kurva. I uspjela sam se izvući iz svega te konačno početi normalan život, kaže ova sitna žena iz Hrvatske. Ima 50 godina. Završila je samo osnovnu školu. Rano je ostala bez roditelja. Dečko s kojim je hodala ju je podvodio. Prekinula je s njim, pronašla je novoga, i on ju je također podvodio.

- Svaku večer sam izlazila na ulicu i osjećala se kao da idem na vješanje. Nisam mrzila mušterije nego one koji su me u taj posao natjerali. Iako, istina, nitko me nije na to silio. Gotovo sav novac koji sam zaradila morala sam davati svodnicima. Nerijetko sam ostajala gladna. Jedino čega sam imala napretek bili su prezervativi - prisjetila se.

- Nikad nisam voljela seks. Da jesam, onda bi mi to bio užitak i ne bih to mogla raditi za novac. Imala sam slobodu birati s kojom mušterijom želim ići i na što želim pristati. Kod mene su mogli dobiti samo običan seks, bez perverzija, a prezervativ je bio obvezan. Seksali smo se u parkovima, automobilima ili hotelima - prepričala je. Seks je, kaže, naplaćivala od 250 do 700 kuna.

- U 25 godina imala sam samo dva, tri puta neugodnosti. Negdje u vrijeme rata došao mi je jedan. Obavili smo to u autu. A onda je izvukao pištolj, prislonio mi ga uz glavu i tražio da mu vratim novac - govori dalje. Prostitucija je prekršaj, pa kaže da ni ne broji koliko je dana odsjedila u pritvoru, a već sutradan opet bila na ulici. Nema supruga ni djece, a kaže kako je za to ionako prekasno jer su joj zbog velike infekcije odstranili maternicu i jajnike.

- Prije četiri godine upoznala sam velečasnog Dragutina Goričanca. Prišao mi je na ulici i rekao mi da ne moram raditi to što radim te da mi može pomoći da se izvučem. Znam za samo dvije, tri žene koje su se uspjele izvući. Sve ostale su još uvijek u poslu ili su umrle, smrznule se na cesti ili su ubijene. Shvatila sam da mi je blizu 50, da mušterije radije biraju mlađe, a da je meni svega toga dosta - rekla je. Sljedećeg dana javila se na Zavod za zapošljavanje i dobila je posao čistačice.

- Sretna sam jer sam živa. Sad konačno imam normalan posao i ne mogu opisati kakav je osjećaj živjeti na ovakav način. Nisam mislila da će to ikad biti moguće - zaključila je s osmijehom.

Velečasni velikog srca pomaže ljudima u potrebi

Upravo zbog nesebičnog pomaganja prostitutkama i ljudima s društvene margine, velečasni Dragutin Goričanec bio je Ponos Hrvatske 2010. godine. Rekao je da još mnogima treba pomoći u pronalasku puta povratka Bogu te da ga rad s ljudima u potrebi posebno ispunjava. Prostitutkama plaća njihovo vrijeme pa nema problema sa svodnicima, a onima koje odluče prestati baviti se time pomaže dok ne stanu na svoje noge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu