Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
102 komentara

Švedski političar sve šokirao: Muslimani nisu 100 posto ljudi

Tajnik stranke Richard Jomshof Martina Strida je nazvao rasistom i rekao kako očekuje da ga se odmah isključi iz stranke. Strid je to sam učinio i napustio Švedske demokrate

Foto: screenshot/Youtube/Twitter
102 komentara

Martin Strid, član stranke Švedskih demokrata, našao se na udaru kritika nakon što je na stranačkoj nacionalnoj konferenciji izjavio kako Muslimani 'nisu 100 posto ljudi'.

Lokalni političar iz grada Borlängea publici je rekao kako za to postoji 'skala od 1 do 100'.  - Na jednom kraju skale je čovjek, kompletna osoba, sve što sadrži taj koncept. A na drugom kraju su Muslimani - rekao je i nastavio: 

- Svi Muslimani su negdje na toj skali, a pripadnici ISIS-a bliže su 100 postotnim Muslimanima. Ako ste nekad bili Musliman, prešli ste dug put prema tome da postanete 100 posto čovjek.

Također je dodao da želi 'Muslimane osloboditi islama', s ciljem da se umjesto toga pridruže Švedskim demokratima.  Njegov sporni govor uživo je prenosila televizija SVT s koje su objavili da je Strid prijavljen policiji zbog 'govora mržnje'. 

Stranka: On je rasist

Tajnik stranke Richard Jomshof Strida je nazvao rasistom i rekao kako očekuje da ga se odmah isključi iz stranke. Jomshof je dodao da se stranka zalaže iznošenje ideoloških kritika, ali ne i da se krše ljudska prava. 

- Svatko ima elementarnu ljudsku vrijednost, ista je za sve. Ako smatrate da netko ima pogrešne vrijednosti koje temelji na boji kože ili zajednice kojoj pripada, za mene je to rasizam. To nećemo prihvatiti - poručio je Jomshof. 

Strid sam napustio stranku: Nespretno sam se izrazio

Prozvani Strid, koji je ubrzo nakon izjava zamoljen da napusti konferenciju, kazao je kako se 'nespretno izrazio'. Rekao je i da mu je bilo jasno da bi se njegove riječi mogle na taj način protumačiti.

- Shvatio sam to kada sam to izrekao. Imam mnogo prijatelja Muslimana - poručio je i sam napustio stranku, piše The Local

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message