Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
158 komentara

Svemirac u Međimurju?! Našli iskopinu koja jako liči na aliena

Radnici su bagerom kopali stazu na groblju i slučajno otkrili iskopinu koja prilično podsjeća na ljudsku glavu. Ipak, jasno je da nije ljudska. Kao da je od svemirca...

Zinka Čižmešija/24sata
Foto: Zinka Čižmešija/24sata
158 komentara

Na dodir je kao neka podatna guma, a opet ima sve osobine čudne glave. Oči, mozak i dolje mali produžetak kao da je otrgnuta s tijela, kaže Ivan Štefić, pročelnik općine Donja Dubrava u Međimurju. 

Njega je kao i ostale mještane zbunilo otkriće radnika na mjesnom groblju. Prije 10-ak dana bagerom su na metar dubine iskopali nešto što podsjeća na glavu. 

Oko kao da sve promatra. Glava miriše kao muški parfem, rekao je pročelnik Ivan Štefić

- Uzela sam je u ruke i vidjela da je čudna. Ima oblik ljudske glave, ali nije ljudska. Izgleda kao glava svemirca - govori mještanka Veronika Matotek (55). 

Glavu su odmah prenijeli u ured pročelnika Štefića, gdje mještani naveliko dolaze i proučavaju je. Zanima ih je li to samo neobičan korijen drveta ili je u njihovu kraju zaista nešto mistično, što su dosad imali prilike vidjeti samo u filmovima znanstvene fantastike. 

Nakon 'glave' pronašli još jedan komad, liči na srce

Takve sumnje dodatno izaziva još jedno otkriće na groblju. Naime, ubrzo nakon navodne svemirske glave, radnici su pronašli još jedan neobičan komad. Iskopali su ga gotovo na istome mjestu i istog je materijala kao i glava. 

S obzirom na oblik, pretpostavljaju da je to svemirčevo srce. Ni tu nije kraj. 

Jedan od radnika ispričao je da je pokraj kugle, koja podsjeća na glavu, našao još jednu kuglu. No, ona se pri dodiru samo raspala. 

Treba obustaviti radove, dublje kopati i pozvati stručnjake, kaže bivši načelnik

Unatoč zbunjujućim otkrićima, radovi na sanaciji staze na donjodubravskom groblju su se nastavili. Bivši načelnik smatra da bi iskopine svakako trebalo istražiti. 

- Svaka neobična iskopina je zanimljiva, posebno na groblju. Stoga je naravno trebalo obustaviti radove ili jednostavno malo povećati dubinu iskopa, pozvati adekvatne ljude čisto da se uvjerimo da je to drvo, guma, bilo što. Naravno, moramo poštovati grobove pokojnika da se ne ošteti koji grob, ali ove staze nisu kopane gotovo nikada - govori bivši načelnik Marijan Varga. 

I dok se čeka odluka hoće li je istražiti stručnjaci, svemirska glava je u pročelnikovu uredu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message