Obavijesti

News

Komentari 3

Nove vještine možete besplatno steći na internetu, evo i kako

Nove vještine možete besplatno steći na internetu, evo i kako

Bilo da želite naučiti svirati gitaru, igrati šah ili čitati knjige bez odlaska u knjižnicu, sve to možete putem interneta i besplatnih aplikacija. Tu su i online certifikati koje možete dobiti kroz svega nekoliko tjedana

VIDEO

U beskonačnosti online svijeta može se štošta naći pa zašto ne biste iskoristili ono što se nudi besplatno? Satovi sviranja, plesanja, crtanja, ali i razni programi vježbanja za oblikovanje tijela samo su dio besplatnih programa koje možete naći na internetu. Tu su i online tečajevi kuhanja, tutoriali o šminkanju, školica znakovnog jezika i još mnogo toga. Sve više ljudi koristi mogućnosti interneta kako bi stekli nove vještine ili se jednostavno zabavili. 

Edukacija

Ako razmišljate o promjeni posla ili naprosto želite biti konkurentniji, edukacija i usavršavanje postojećeg znanja jedino je rješenje. To ne znači da morate trošiti tisuće kuna na tečajeve, jer se od kuće možete educirati potpuno besplatno. Sve što vam treba su računalo i internet, a kvalitetnih online tečajeva nakon kojih možete dobiti i certifikat ima napretek. Jedna od stranica koja vam nudi tu mogućnost je popularna Coursera, na kojoj možete naći besplatne tečajeve profesora s prestižnih svjetskih sveučilišta kao što su Stanford, Duke i John Hopkins. Iako su tečajevi na Courseri besplatni, od vas će se tražiti da uložite svoje vrijeme. Kako biste dobili diplomu, morat ćete pisati zadaće i polagati ispite.

Online knjige

Iako se pravi zaljubljenici u knjige nikada neće odreći osjećaja koji im pruža listanje papira, mnogi knjigoljupci sve više uživaju u čitanju omiljenih pisaca na svom pametnom telefonu. Ako si ovoga ljeta želite olakšati čitanje na plaži, za vas je idealna aplikacija eBooks Search Pro koja prikuplja knjige iz sedam različitih izvora te nudi posve besplatno preuzimanje na pametni telefon, bilo za Android ili za iOS uređaje. Za svega nekoliko minuta imat ćete spremno štivo za plažu, bez odlaska u knjižnicu i vođenja brige o datumu isteka posudbe.

Otvaranje bankovnog računa

Prvo što svima padne na pamet kada je u pitanju banka ili bilo kakvo otvaranje računa je beskrajno čekanje u redu. Uz aplikaciju mHPB možete otvoriti tekući račun od kuće ili s posla putem video razgovora s agentom, i to u svega 10 minuta. U svakom trenutku možete pristupiti svojim financijama, a dobivate i debitnu beskontaktnu MasterCard karticu te mobilno bankarstvo koje će vam uštedjeti vrijeme. Usto, ugovaranje usluge je besplatno i bez naknade za vođenje računa, do trenutka kada ne zatražite dodatni proizvod koji banka nudi. Genijalnu aplikaciju su potvrdili i digitalni znalci, dodijelivši joj nagrade SoMo Borac i MIXX.

Učenje šaha ili gitare

Na internetu postoje i brojne školice uz koje možete naučiti svirati, pjevati pa čak i igrati šah. Ako ste novi u toj igri za dvoje ili samo trebate pomoć sa strategijom, dovoljno se logirati na šahovsku akademiju i školica počinje. Uključena je i video edukacija, svladavanje taktičkih vještina te igranje šaha online. Svim početnicima akademija će sama ponuditi video upute koje vam najbolje odgovaraju kako biste lako i jednostavno naučili osnove.

Želite li iznenaditi djevojku za rođendan ili godišnjicu njenom najdražom pjesmom, a gitaru ste u rukama držali svega par puta u životu, na stranici Yousician postoje tutoriali s kojima učite svirati korak po korak. Na Yousicianu pratite svoj napredak i dobivate ocjene te smjernice kako postati još bolji. Ovaj način učenja sviranja isprobalo je više od 25 milijuna ljudi, a možete skinuti i aplikaciju na mobilni telefon te tako učiti svirati i u dvorištu. Upoznajte i PiANU, stranicu koja nudi dvadeset besplatnih interaktivnih satova, na kojima možete naučiti osnove sviranja piana, ali i odabrati najdraže pjesme koje ćete s vremenom savladati i iznenaditi ljepšu polovicu na originalan i upečatljiv način.

Vježbanje uz video materijale

Ako vam je ovih dana prevruće za trčanje, a teretanu ne možete smisliti, odaberite neki od besplatnih online serijala za vježbanje. Na taj način možete dotjerati liniju i popraviti kondiciju u svom dnevnom boravku kad god vam odgovara, bez plaćanja članarine. Ako ste raspoloženi za plesni kardio trening uz koji ćete se pošteno oznojiti i skinuti višak kilograma, odaberite Sweaty Betty, a želite li učvrstiti određeni dio tijela uz vježbe snage i oblikovanja, tu je The Body Coach. Želite li zanosno i fit tijelo kakvo imaju manekenke, pogledajte kako izgleda njihov trening i što sve rade da bi održale liniju. Na YouTube kanalu isprobajte Work Out With Karlie Kloss ili pogledajte kako trenira jedna od Victoria's Secret anđela, Candice Swanepoel. Što god odabrali, rezultati neće izostati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje