Obavijesti

News

Komentari 0

Sveučilište prigovore o stanju u kampusu odbacuje

Sveučilište prigovore o stanju u kampusu odbacuje
1

U priopćenju koje potpisje i rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš stoji da je jedini propust SC-a to što studentski restoran nije bio otvoren 15. listopada

VIDEO

Sveučilište u Zagrebu odbacilo je primjedbe o lošoj prometnoj povezanosti i vojsci na ulazu u kampus "Borongaj", dok je prigovore o grijanju ocijenilo "neutemeljenima, zlonamjernima i preuveličanima", a jedinim propustom smatra to što studentski restoran nije bio otvoren 15. listopada. Kad je riječ o tehničkom održavanju kampusa i studentskom restoranu, sveučilišni čelnici podsjećaju da kampus nije katastarski prenesen, da dokumentacija koju traži Ured za gospodarstvo još nije potpuna, da moduli-komore još nisu dobavljeni te da SC još čeka minimalne tehničke uvjete za službeno otvorenje studentskoga restorana. Glede prometne povezanosti, navodi se da je ona primjerena za ovu fazu uporabe borongajskog kampusa. Podsjetivši da se po dogovoru MORH-a i MZOŠ-a vojska treba iseliti do kraja godine, čelnici Sveučilišta napominju kako će, dok se to ne dogodi, vojska držati zapadni ulaz na Borongajskoj cesti, a MZOŠ će preuzeti ulaz iz Savudrijske ulice i predati ga SC-u na upravljanje. Napominje se da su u ponedjeljak ujutro nastale manje teškoće s grijanjem, t.j. zbog zraka u toplovodnoj mreži u krajnjim je krilima dviju zgrada grijanje bilo slabije, a nakon odzračivanja mreže, smetnje su uklonjene. U priopćenju stoji da je Povjerenstvo MZOŠ-a inzistiralo da sve bude gotovo do početka akademske godine pa je poojim su odabrani izvođači.Budući da je dio opreme za restoran bilo moguće nabaviti samo iz Italije i Njemačke, Povjerenstvo MZOŠ-a znalo je da će moduli-komore biti dobavljeni 19. listopada, nakon čega slijedi montaža i traženje zahtjeva za minimalne tehničke uvjete od gradskog Ureda za gospodarstvo. Da bi se pak ubrzao postupak dobivanja minimalnih tehničkih uvjeta od MZOŠ-a i njegova povjerenstva, 19. rujna zatražena je primopredaja prostora kuhinje i restorana, ali se to do danas nije dogodilo.Priopćenje potpisuju rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, prorektori za razvoj i prostorno planiranje te za poslovanje Bojan Baletić i Tonko Ćurko i ravnatelj SC-a Niko Vidović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu