Obavijesti

News

Komentari 6

Svirali 'Welcome to the jungle' ispred glazbene škole u Petrinji

Svirali 'Welcome to the jungle' ispred glazbene škole u Petrinji

Od potresa više ne mogu imati probe sa svojim orkestrom, a baš toga dana trebali su imati veliki koncert. Ni sami ne znaju kada će se opet svi zajedno okupiti

VIDEO

Lucija Škrinjarić (17), Tin Štefanić (19) i Iva Petračić (28) dio su velikog orkestra Gradske limene glazbe Petrinje, jedne od najstarijih u Hrvatskoj. Lucija svira rog, Tin trombon, a Iva klarinet, i jedva čekaju kad će se orkestar pod ravnanjem maestra Josipa Kapovića, nakon potresa opet sastati.

POGLEDAJTE VIDEO Sviraju na ruševinama glazbene škole

Pokretanje videa...

Limena glazba u Petrinji 01:19

- Vježbamo sami, pojedinačno kod kuće, to nam je utjeha i lijek, ali se veselimo danu kad ćemo opet moći sjesti svi zajedno, i zasvirati, kaže nam ova petrinjska mladost. Još su uvijek, priznaju, jako potreseni onim što im se prije mjesec dana dogodilo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Luciju je potres zadesio u krevetu, Tina u autu, a Ivu pod tušem, u koji otad još uvijek, kaže nam, nije ušla, boji se. Sve se dogodilo uoči velikog koncerta koji je orkestar trebao održati baš tog dana, kad je jako udarilo. U prostorije u kojima vježbaju, u Glazbenoj školi Fran Lhotka, ne može se, ne smije ući, zgrada je u lošem stanju, i pitanje je kad će se opet okupiti.

Boje se i što će biti s njihovim gradom općenito. Zabave za mlade ovdje baš i nema, kažu, a kako nema ni posla, pitanje je hoće li u Petrinji i ostati. Iva je srednjoškolka, Tin se nada upisu na Muzičku akademiju u Zagrebu, dok Iva kraju privodi studij medicine u Sarajevu. Bit će dječja kirurginja.

Zasvirali su nam malo na ruševinama ispred svoje glazbene škole, na starim popadalim ciglama u dvorištu u koje dolaze od djetinjstva,otkad su krenuli u glazbenu školu. Bili glazbeni amateri ili budući profesionalci, glazba na njih u ovim teškim trenucima, dodaju, djeluje iscjeliteljski. Nadamo se njihovom skorom koncertu u Petrinji, i da će svojom glazbom ponovno veseliti ovaj napaćeni grad. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1