Obavijesti

News

Komentari 8

Svjedok dao tri različita iskaza: To su priče, nisam ništa vidio

Svjedok dao tri različita iskaza: To su priče, nisam ništa vidio
1

U srijedu je na karlovačkom Županijskom sudu svjedočilo pet svjedoka optužbe. Milan Opačić dao je treći izmijenjeni iskaz, ali je potvrdio da je istinit prvi koji je dao

VIDEO

U nastavku suđenja Mili Dakiću (81) kojem se u ponovljenom postupku sudi zbog poticanja oružane grupe na ubojstvo trojice i ranjavanje jednog hrvatskog policajca i 1991. u Budačkoj Rijeci u srijedu je na karlovačkom Županijskom sudu saslušano još pet svjedoka optužbe.

- Čuo sam rafalnu paljbu točno u sedam ujutro - rekao je svjedok Nikola Oredić iz Budačke Rijeke koji je u vrijeme ubojstva bio u svojoj kući udaljenoj dvjestotinjak metara od mjesta ubojstva.

 - Tek sam na večernjim vijestima čuo da su ubijeni policajci, a u novinama 1999. sam pročitao i doznao tko ih je ubio te da je za to osuđena grupa Martićevca - kazao je Oredić koji je u prijašnjem iskazu svjedočio da se odmah nakon ubojstva policajaca pričalo da su ih ubili pripadnici nelegalne policije, Martićevci. Na to se izjasnio da je prošla 21 godina od ubojstva, no da ostaje kod svog prvog iskaza.   

Tri puta različito svjedočio 

Dakićev branitelj Ljubiša Drageljević je iskaz svjedoka Milana Opačića nazvao konfuznim i nedosljednim jer je u tri iskaza različito svjedočio. U prvom iskazu je rekao da je istog dana čuo za ubojstvo policajaca te da je Kordunom kružila priča da su ih ubili naoružani pripadnici tzv. Dakićeve grupe. Rekao je da je poznavao sve pripadnike Dakićeve grupe koji su u to vrijeme bili strah i trepet kordunskog područja gdje su maltretirali ljude i otimali im imovinu. 

U drugom iskazu je naveo da je za počinitelje ubojstva doznao nekoliko godina kasnije te da ne poznaje sve pripadnike oružane skupine. 

U srijedu je svjedočio da ne zna ništa o ubojstvima policajaca te da pola pripadnika te skupine nije niti poznavao. Na pitanje predsjednika sudskog Vijeća Ante Ujevića zašto danas drugačije svjedoči, Oredić je odgovorio da su to sve priče, a da ništa nije vidio te da se utisak s godinama mijenja, no potvrđuje da je njegov prvi iskaz istinit.  

''Nitko im nije zapovijedao, bili su slobodni strijelci''

Nekadašnji milicajac Kasanović Trifet koji je radio u vojničkoj policiji je rekao da su nakon ubojstva policajaca dobili dojavu da su Martićevci izvršili oružani napad na policijsku patrolu i ubili troje policajaca, a jednoga ranili. 

- Smatram da tom skupinom nije itko zapovijedao već da su oni bili slobodni strijelci. Radili su što su htjeli, a čuo sam da su išli na kratku obuku u Knin - kazao je Trifet.

Miodrag Janžek je posvjedočio da su Vojnićem kružile priče o Dakićevoj grupi. Dodao je da je večer nakon ubojstva Vojnićem odjekivalo veliko slavlje praćeno nekontroliranom pucnjavom.  

Do sada je saslušano 11 svjedoka optužbe s Vojnićkog područja, a suđenje se nastavlja 15. svibnja kada će za svjedoka biti pozvan i Josip Boljkovac koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova RH. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi