Obavijesti

News

Komentari 48

Svjedokinja u aferi 'Agram': 'Zapošljavali smo bez diplome'

Svjedokinja u aferi 'Agram': 'Zapošljavali smo bez diplome'
4

Temeljni kolektivni ugovor za Zagrebački holding omogućavao je da se zaposli nekoga tko ima jedan ili dva stupnja nižu stručnu spremu, izjavila je svjedokinja Željka Šurbek Deduš

VIDEO

U ponedjeljak je nakon tri mjeseca nastavljeno suđenje afere Agram u kojoj USKOK gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i suoptužene - Slobodana Ljubičića terete za nezakonito zapošljavanje, nezakonito korištenje službenih gradskih vozila, nezakonito zbrinjavanje otpada i malverzacije s gradskim zemljištem. Po svim navedenim stavkama, Bandić i suoptuženi oštetili su grad za 25 milijuna kuna, piše Telegram. 

Pogledajte video: Kako su Bandićevi od prodaje straćare kupili luksuzni stan

Pokretanje videa...

01:12

Na raspravi se nije pojavio nitko od okrivljenih, a svoj iskaz dala je Željka Šurbek Deduš, koja je krajem 2013. i početkom 2014. bila pomoćnica direktora Službe za upravljanje ljudskim resursima, razvojem i korporativnim komunikacijama u Zagrebačkom holdingu. Šurbek Deduš kontrolirala je dokumentaciju ljudi koji su zapošljavani u Zagrebačkom holdingu. Ovjeravala ju je svojim parafom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Afera Agram: Svjedoci se ne sjećaju detalja putnih naloga
Afera Agram: Svjedoci se ne sjećaju detalja putnih naloga

- Temeljni kolektivni ugovor za Zagrebački holding omogućavao je da se zaposli nekoga tko ima jedan ili dva stupnja nižu stručnu spremu, a i predsjednik Uprave imao je mogućnost dati ugovor o radu nekome tko je imao za jedan stupanj nižu stručnu spremu - rekla je Šurbek Deduš te dodala kako je kontrolirala dokumentaciju bez svjedodžbe o završenoj stručnoj smjeni, a svjedodžbe nisu bile potrebne jer se radilo s povjerenjem. 

- Ja kod zapošljavanja Vice Gulama, Stjepana Benka i Dijane Muhović nisam vidjela ništa nezakonito pa sam parafirala njihovu dokumentaciju - izjavila je. 

Vice Gulam, Stjepan Banko i Dijana Muhović zaposleni su 2013. godine uz suglasnost samog Bandića. Gulam je Ljubičićev nećak, Stjepan Benko sin tadašnjeg direktora Čistoće Miljanka Benka, a za Muhovića je garantirao o glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović. U tom periodu navodno je zaposleno bez procedure čak 15 ljudi. 

Afera Agram: Suđenje Bandiću i ostalima počinje 11. listopada
Afera Agram: Suđenje Bandiću i ostalima počinje 11. listopada

Ubrzo je Šurbek Deduš promijenila mišljenje. Rekla je kako je " ipak provjeravala dokumentaciju kandidata za radna mjesta, te da bi, ukoliko bi primijetila da ne zadovoljavaju odredbama pravilnika o sistematizaciji ili kolektivnog ugovora, uskratila svoj paraf". 

- Takve prijedloge nisam ni slala predsjedniku uprave na potpis - rekla je te priznala kako je bilo prijedloga da se zaposli neke ljude bez odgovarajuće diplome. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a