Obavijesti

News

Komentari 55

Svjedokinja na Trgu ima još jednu kućicu, tu prodaje fritule

Svjedokinja na Trgu ima još jednu kućicu, tu prodaje fritule
1

Ruka ruku mije: Nakon vozača i rođaka Uskokova optuženika, kućice na Trgu dobila je i svjedokinja iz iste optužnice. Tamo prodaje kobasice i fritule

VIDEO

Otkrili smo još jednu kućicu svjedokinje u velikoj aferi s namještanjem poslova na Trgu bana Jelačića.

U posljednjih nekoliko tjedana kućice na Trgu redom su dobivale tvrtke povezane s Bandićevim ljudima i sudskim aferama u koje su umiješani. Posljednja u nizu je Romana Kantoci, čija tvrtka trenutačno posluje na dvjema kućicama. Na jednoj prodaje kobasice, a na drugoj fritule.

Kako je došlo do ove situacije?

Pokretanje videa...

02:15

Milan Bandić je prvo dodijelio 51 kućicu tvrtki svojeg dugogodišnjeg vozača Zdravka Krajine. Nakon što je Krajinina firma Eko sajam završila s Trgom, po istom principu ju je preuzela tvrtka Etno sajam. Ta tvrtka je povezana s Ratimirom Jurekovićem, zaposlenikom Grada Zagreba i Uskokovim optuženikom u aferi s namještanjem poslova s najmom šatora na Trgu bana Jelačića. Sudi mu se da je zlouporabama položaja osigurao prijateljskim tvrtkama 4,1 milijun kuna. U cijelom poslu je sudjelovala i tvrtka Etno sajam. Upravo ovih dana, od Etno sajma glavnu ugostiteljsku kućicu na Trgu zakupila je tvrtka Deft Project. Vlasnica ove tvrtke je Romana Kantoci, svjedokinja u aferi u kojoj je Jureković prvookrivljenik.

Mikijev zabavnik: Iskaz lijepo promijeni i na štand se deni
Mikijev zabavnik: Iskaz lijepo  promijeni i na štand se deni

Romana je također i poslovna suradnica Nade Maljković, druge svjedokinje u istoj aferi. Nada je detaljno opisala manipulacije na Trgu u 2013., a Romana je u bitnom potvrdila njezino svjedočanstvo, navodi se u Uskokovoj optužnici.

A gdje su one danas?

Romana i Nada su prije nekoliko godina zajedno patentirale “Nadine fritule”. Osim kućice na kojoj prodaje kobasice, Romanina tvrtka Deft project prodaje ‘Nadine fritule’ u još jednoj kućici na Trgu koju popola dijeli s jednim OPG-om. Potražili smo ih, ali fritula u kućici nije bilo. Tamo su sjedile samo zaposlenice OPG-a koje su nam potvrdile da tu Deft Project prodaje fritule i obavijestile nas da Romanina tvrtka ne radi kad pada kiša. Romana nam se nije javljala na pozive pa smo zatražili komentar druge polovice “Nadinih fritula” i svjedokinje u istoj aferi. Nada Maljković nam je potvrdila da je s Romanom patentirala “Nadine fritule”. Međutim, kaže kako ona nema veze sa zagrebačkim poslovanjem.

Nakon vozača i pajde, kućicu na Trgu dobila je i svjedokinja
Nakon vozača i pajde, kućicu na Trgu dobila je i svjedokinja

- Da, to na Trgu je moja kolegica Romana Kantoci. Patentirale smo ‘Nadine fritule’ zajedno, ali to ne radim ja, to radi druga tvrtka, Deft Project. Ja sam u penziji i radim u Istri. Romana koristi moj recept za tvrtku i neko vrijeme smo radile zajedno, ali sad svaka radi za svoju tvrtku - rekla nam je Nada Maljković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...