Obavijesti

News

Komentari 0

Svjetski prvak Goran Čolak učio je mališane kako se roni

Svjetski prvak Goran Čolak učio je mališane kako se roni
5

Uz instruktore ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic i pod punom ronilačkom opremom, mališani su prvi put „prodisali“ pod vodom i upoznali čari ronjenja

VIDEO

Više od 200 mališana ovog je vikenda iskoristilo priliku i zaronilo u bazenu na glavnom trgu grada Raba. Uz instruktore ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic i pod punom ronilačkom opremom prvi su put „prodisali“ pod vodom i upoznali čari ronjenja. U najvećem montažnom bazenu u ovom dijelu Europe, promjera 10 metara i dubine 1,3 metra, stvarnom doživljaju dubine pridonijele su i podvodne fotografije poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

- Bilo mi je lijepo, ali čudno je disati pod vodom, jako se čuje. Lijepe su bile ribe i ronioci, a vidjela sam i hobotnicu - rekla je 9-godišnja Maja kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom.

Nakon početnika u bazen je ušao svjetski i europski prvak te Guinnessov rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak. Pred cijelim gradom dah je držao punih 15 minuta. Podrška i pratiteljica u pothvatu bila mu je Lidija Lijić Vulić, hrvatska reprezentativka u ronjenju na dah. U nedjelju su zajedno održali predavanje o sigurnosti u ronjenju.

- Koliko god bili dobri i iskusni, nikad ne ronite sami. Osim toga, važno je da osoba pored vas bude svjesna svih mogućih opasnosti na koje možete naletjeti i da bude spremna ispravno reagirati - kazao je Čolak, koji je i ambasador tog projekta imena „Pogled u plavo“ . Inače, cilj tog projekta je povezivanje cijele ronilačke zajednice te promocija Hrvatske kroz ronjenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šestu godinu zaredom volonteri projekta, članovi specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode Ureda za hitne situacije, neumorno rade na prepoznatljivosti Hrvatske kao ronilačke destinacije koja obiluje podmorskim ljepotama. Da bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, pobrinuo se i Klub podmorskih aktivnosti Amfora. U ekološkoj akciji čišćenja podmorja luke Rab iz mora su izvukli boce, gume i ostalo smeće koje se kroz godine nakupilo na dnu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji