News

Komentari 8

Svrgnuti predsjednik Tunisa u komi nakon moždanog udara

Svrgnuti predsjednik Tunisa u komi nakon moždanog udara

Ben Ali je pao u komu 15. veljače, kasno posljepodne. Njegovo zdravstveno stanje je kritično, ali uz njega su najbolji liječnici u kraljevstvu, piše novinar Nicolas Beau

Svrgnuti tuniski predsjednik Zine Al Abidine Ben Ali (74) doživio je početkom tjedna moždani udar, mjesec dana nakon što zbog nemira u zemlji pobjegao u Saudijsku Arabiju, javljaju francuski mediji. U komi je i trenutno se nalazi u bolnici u Džedi. Iz sigurnosnih razloga primljen je pod lažnim imenom i njegovo stanje je zabrinjavajuće, piše Le Monde pozivajući se na blog francuskog novinara i stručnjaka za stanju u Tunisu, Nicolasa Beaua. 

- Ben Ali je pao u komu 15. veljače, kasno posljepodne. Prema onome što znamo, njegovo zdravstveno stanje je kritično, ali uz njega su najbolji liječnici u kraljevstvu - citirao je Beau neimenovanog diplomata. U izvješću također navodi da Alijeva supruga Leila Trabelsi, koja je prije bijega iz banke uzela tonu i pol zlata, više nije uz njega.

Podsjetimo, Ben Ali je 14. siječnja pobjegao iz zemlje nakon nekoliko tjedana prosvjeda na ulicama, u kojima je ubijeno oko 80 ljudi. Vladao je Tunisom više od 23 godine.

Najčitaniji članci