Obavijesti

News

Komentari 42

'Tražit ćemo da vrati sve kako je bilo u kući, ciglu po ciglu'

'Tražit ćemo da vrati sve kako je bilo u kući, ciglu po ciglu'
16

Zelena akcija i Pravo na grad tvrde da je od zaštićene zgrade u Varšavskoj ostalo samo pročelje, što je mimo dozvola, ali i zakona. Oni su prijavili Horvatinčića

VIDEO

Dok Tomislav Horvatinčić tvrdi da mu je građevinska inspekcija zatvorila gradilište u Varšavskoj 6 jer je razmontirao stepenice koje namjerava vratiti, udruge Zelena akcija i Pravo na grad tvrde da je od zaštićene zgrade na toj lokaciji ostalo samo pročelje, što je mimo dozvola, ali i suprotno zakonu. Gradilište je kažu zatvoreno temeljem njihove prijave od 13. siječnja jer su srušeni unutarnjih zidovi kao i stepenište.

- Tražit ćemo da se rekonstruira cijela srušena zgrada, i to cigla po cigla i da se vrati u prvobitno stanje i smatramo da bi dok se taj posao ne obavi gradilište na tom dijelu trebalo biti zatvoreno - rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije. Tvrdi da su deplasirane izjave Hoto grupe kako je zatvaranje gradilišta izraz antipoduzetničke klime.

- Ne možemo shatiti da je antipoduzetnička klima kada inspekcija provodi zakon i zatvara gradilište, rekao je Tomašević.

Teodor Celakoski iz Prava na grad uvjeren je da je cijeli projekt Cvjetni trg sazdan na nezakonitosti i korupciji, a vjeruje i da je cijeli projekt prošao jer je bivša ministrica Marina Matulović Dropulić sudjelovala u realizaciji rampe u Varšavskoj i to preko IGH.

Najavljuju da će idući tjedan nastaviti svoje akcije u razotkrivanju nezakonitosti, a očekuju da DORH konačno reagira na njihovu prijavu koju su podnijeli.

Horvatinčiću zatvorili gradilište u Varšavskoj jer je puno rušio

Građevinska inspekcija zatvorila je dio gradilišta Tomislava Horvatinčića u zagrebačkoj Varšavskoj ulici jer je prekršio gabarite zadane u glavnom projektu, prenosi T-portal

Horvatinčić je navodno potvrdu da u Varšavskoj radi suprotno no što je predviđeno glavnim projektom, dobio još 13. listopada prošle godine, a sada mu ostaje da sporni dio zgrade vrati u stanje zapisano u glavnom projektu ili da gradi nešto novo, a naknadno traži legalizaciju. 

Za Jutarnji list je Horvatinčić rekao da vjeruje da su sporne bile stepenice koje je srušio. Dodao je da će stepenice vratiti ako su one sporne, da su kuća i fasada zaštićene te da će inspekcija brzo otvoriti gradilište.

Kuća u Varšavskoj na broju 6 Horvatinčiću treba za projekt izgradnje kompleksa Cvjetni prolaz jer ispod nje treba prolaziti tunel koji će povezivati autorampu s podzemnom garažom sa stambeno-poslovnim kompleksom. 

Za T-portal su iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva potvrdili da je građevinska inspekcija zatvorila dio gradilišta.

Izvorni tekst možete pročitati OVDJE

'Nastavak radova je pitanje sata'

- Ne zabrinjava me zatvaranje gradilišta. Ovo je farsa, ali toliko o poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj i potpori investicijama - rekao je Horvatinčić. 

Dodao je kako je od 50.000 'kvadrata' gradilišta zatvoreno 200 'kvadrata' te kako na gradilištu radi 830 ljudi u dvije smjene koji za to redovito primaju plaću. Rekao je i kako je u stalnom kontaktu s nadležnim institucijama. Uvjeren je da je nastavak radova u Varšavskoj 6 pitanje sata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu