Obavijesti

News

Komentari 10

Tadić: Za Stipu će uvijek biti mjesta na skupovima

Tadić: Za Stipu će uvijek biti mjesta na skupovima
1

Nakon Mesićeva govora na skupu u Novom Sadu u kojem je rekao da mu ističe mandat, Boris Tadić mu je odgovorio da će se za njega naći mjesta..

VIDEO

Na skupu predsjednika država središnje Europe u Novom Sadu hrvatski predsjednik Mesić je u svom govoru rekao da je EU prirodni cilj i odredište svih zemalja regije. Dodao je da ne prihvaća argument da je došlo do tzv. zamora od proširenja, javlja RTS. Naglasio je da će ambicije Hrvatske biti ispunjene tek ulaskom svih preostalih zemalja regije u Uniju.  Govoreći o gospodarskoj krizi, opskrbi energentima te europskim integracijama, koji su tema skupa, rekao je da je bitno djelovati zajednički. O energetskoj krizi je rekao da treba izbjeći ovisnost o jednom izvoru, te da se u najvećoj mogućoj mjeri gospodarstvo odvoji od politike, a da se stvari događaju na transparentno dogovoren način. Na kraju govora rekao je kako mu uskoro ističe mandat, na što mu je srpski predsjednik Tadić rekao: "Stipe, naći ćemo već način da budeš prisutan na ovakvim skupovima."
Boris Tadić je, kako piše RTS, otvarajući prvi multilateralni skup u Srbiji nakon 20 godina rekao da će EU postati cjelovita i prostor istinske sigurnosti tek sa punom integracijom Zapadnog Balkana, sa Srbijom u centru.
Skup šefova država srednje Europe traje do 21. lipnja, a uz Tadića i Mesića na skupu su predsjednici još 12 država.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.