Obavijesti

News

Komentari 135

Tajkun tulumari s Hrvaticama: Na Hvar doveo četiri dvojnika

Tajkun tulumari s Hrvaticama: Na Hvar doveo četiri dvojnika
7

Misteriozni kineski tajkun Jimmy Lee putuje s tri jahte, na tulume poziva samo Hrvatice, a nitko tko je bio na njegovim tulumima o njima ne smije pričati

VIDEO

Jahta Wally Power dugačka 36 metara usidrila se u petak na hvarskoj rivi. Mediteranom plovi od 2008., a u Hrvatsku je na njoj stigao američki poduzetnik kineskog podrijetla Jimmy Lee. Na Hvaru ljetuje već treću godinu. Rijetko izlazi u grad, ali svaku večer priređuje zabave na jahtama za strogo birane goste. Često na te zabave poziva gošće iz Hrvatske, no one šute o detaljima druženja. Mještani kažu da, kad izađe u grad, na zabavu u jednoj noći potroši i po nekoliko desetaka tisuća kuna. No nitko sa sigurnošću ne može reći da je tulumario u njegovu društvu. Lee je navodno platio četvorici mladića da se operiraju kako bi izgledali isto kao on. Sada su sva petorica na Hvaru. 

Djevojkama koje pozove na zabavu na jahtu plaća oko 3000 eura (23.000 kn) da bi plesale. Lee i njegovi gosti u petak su se kupali na Paklenim otocima. Flotu vrijednu više od 700 milijuna kuna ima u najmu, a na tjedan plaća oko sedam i pol milijuna kuna. 
Metalik-zelena jahta Wally Power reflektira svjetlost i mijenja boju. Moderno plovilo od crnog stakla dostiže brzinu od 110 kilometara na sat. Oblik svemirskog broda i najmodernije turbine omogućuju joj stabilnost i na najvećim valovima. Može primiti šest gostiju i šest članova posade. Krov, veliki salon, kapetanska kabina i dnevni boravak spojeni su u jednu prostoriju, a svaka ima plazma televizore. Cijena jahte je više od 200 milijuna kuna. Ako želi jači motor, vlasnik će izdvojiti i više novca. Luksuzno plovilo koristili su za snimanje filma "Otok" s Ewanom McGregorom i Scarlett Johansson.
Jimmy Lee sin je bogatog američkog Kineza, financijskog direktora velike banke. Na Hvar je došao s još dvije jahte, 72 metra dugačkom Kogo i Baby Carcharias.

Wally Power 118

Megajahta Wally Power dizajnom podsjeća na svemirski brod. Luksuznu unutrašnjost izradili su od najkvalitetnijih materijala uz vrhunske elektroničke aparate. Primjerice, u kabinama i salonima ima šest velikih plazma televizora. Iz blagovaonice gosti imaju pogled 360 stupnjeva ukrug.

16.800  konjskih snaga - ukupna je snaga motora koji pokreću ovo moderno plovilo

60 čvorova - Maksimalna brzina ove megajahte, a to je oko 110 kilometara na sat

200 milijuna kuna - Vrtoglava je cijena jahte koju bogati često unajmljuju za duga krstarenja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela