Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
199 komentara

Tajna veza: Otkrivamo detalje pisma koje će šokirati naciju!

Novi broj tjednika Express otkriva detalje pisma koje je novi šef SDP-a Davor Bernardić nedavno poslao premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću...

Foto: EXPRESS
199 komentara

O tempora, o mores, rekao bi čuveni Ciceron. Odnosno: čudnih li vremena, čudnih li običaja... Još prije godinu dana šef SDP-a (tada se zvao Milanović i rekao je kako bi volio da ga ni po čemu ne pamtimo) i šef HDZ-a Karamarko (pamtimo ga po istodobnom iskoraku u digitalizaciju te povratku u Drugi svjetski rat i kameno doba) razmjenjivali su samo najgrublje optužbe. 

Davor Bernardić, međutim, Andreju Plenkoviću piše iskrena, povjerljiva pisama u kojima mu nudi dijalog i suradnju.

Tjednik Express došao je u posjed pisma u kojem je Bernardić pozvao Plenkovića da se početkom ove godine pronađe termin za njihov sastanak. Na tom sastanku, napisao je šef SDP-a, dvojica vodećih političkih suparnika na čelu dviju najvećih stranka razmijenili bi mišljenja o ključnim temama za Hrvatsku.

Sam Bernardić je u pismu, vrlo jednostavnom i jasno artikuliranom, otvorio desetak tema o kojima, smatra on, treba konstruktivno razgovarati.

Opširnije o Bernardićevom pismu Plenkoviću koje će šokirati Hrvatsku čitajte u novom broju Expressa koji je u prodaji od četvrtka.

Foto: EXPRESS

U Expressu donosimo i tekst o zaboravljenom proroku apokalipse iz 2014. godine.

Zove se Boris Vujčić i te je godine naviještao propast tečaja nacionalne valute, bijeg banaka iz Hrvatske, “kaskadnu katastrofu” i slične nevolje. Dogodilo se, međutim, nešto posve obrnuto: nakon godinu dana prilagodbe, banke u Hrvatskoj posluju kao nikad i plivaju u “zelenom”. Kad ih pitate kako im je, kažu: “Nikad bolje”, dok neki, skromniji, slegnu ramenima i kažu: “Da je bolje, ne bi valjalo”.

Je li se guverner ponašao kao integralni dio hrvatskog sustava ili je branio interese stranih banaka? Je li on guverner ili lobist moćnog kartela koji drma Hrvatskom i stalno posluje s dobiti, dok svi drugi propadaju? 

Novi broj Expressa potražite od četvrtka na svim kioscima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message