Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
254 komentara

Zamjenik tajnika koji se beljio u Saboru ima plaću 15.100 kn!

Iako priroda njegovog posla zahtjeva diskreciju, suzdržanost, upućenost u poslovnička pitanja, u nekoliko navrata na rasprave je reagirao mimikom lica ili dobacivanjem s predsjedničkog stola

Foto: Sabor.hr
254 komentara

Ne dolazi u obzir, poručio nam je tajnik plenarne sjednice i zamjenik tajnika Sabora Ivan Bukarica preko saborskih službi na molbu da nam kaže što ga je navelo da tijekom saborske sjednice isplazi jezik zastupniku Miri Bulju (Most). Tajnik plenarne sjednice desna je ruka predsjednika Sabora i uvijek na usluzi predsjedavajućima. Iako priroda njegovog posla zahtjeva diskreciju, suzdržanost, upućenost u poslovnička pitanja, u nekoliko navrata na rasprave je reagirao mimikom lica ili dobacivanjem s predsjedničkog stola.

CIRKUS U SABORU Mostovu Bulju usred rasprave saborski tajnik je isplazio jezik

Tako ga je krajem 2016. godine zastupnik Ivan Pernar (Živi zid) optužio da ga je nazvao luđakom, no Gordan Maras (SDP) na Facebooku objavio kako je Bukarica rekao "Ti si luđi od njega" te da je tek pregledom snimke uvidio da su te riječi bile upućene njemu. 

Za tajnika plenarne sjenice Bukarica je prvi puta imenovan u siječnju 2008. godine kada je predsjednik Sabora bio Luka Bebić (HDZ).

POGLEDAJTE VIDEO:

Voljom vladajuće većine zamijenio je Jadranku Blažević, koja je na tom mjestu provela 16 godina, što nije prošlo bez suza i protesta oporbe. Bukarica je ostao upamćen i po tome što je zapljeskao tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu i postao prvi tajnik kojemu se omakla stranačka pristranost.

Nakon što je vlast preuzela Kukuriku koalicija na mjesto tajnice plenarne sjednice vraćena je Jadranka Blažević, koja je u međuvremenu radila u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Bukarica je to vrijeme proveo na mjestu tajnika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Kad je Jadranka Blažević otišla u mirovinu, Bukarica se vratio za predsjednički stol u sabornici. Ovaj pravnik po struci rođeni je Sinjanin.

JOVANOVIĆ: 'U Sabornici nas je samo deset, koji je smisao našeg rada...'

Pravničku karijeru započeo je u Jugovinilu, a bio je na vodećim pozicijama u splitskim tvrtkama. U Sabor dolazi 2004. godine i postaje načelnik Odjela za upravno-pravne i ostale poslove u Uredu za opće poslove Sabora i Vlade. 

Prema dostupnoj imovinskoj kartici vidljivo je da mu plaća kao zamjeniku tajnika Sabora iznosi 15.100 kuna neto odnosno 25.600 kuna bruto.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message