Obavijesti

News

Komentari 7

Tajnoviti donator za djecu doma Maestral uplatio 150.000 kuna

Tajnoviti donator za djecu doma Maestral uplatio 150.000 kuna
12

Na gala večeri u Splitu na aukciji je prodan dres Marka Livaje koji je postigao cijenu od 25.000 kuna. Ukupno je prikupljeno 375.000 kuna, a novac je namjenjen obnovi stana u kojem žive stariji 'maestralovci'

VIDEO

Na dobrotvornoj večeri za djecu Maestrala održanoj u utorak navečer u splitskom restoranu Kampus prikupljeno je 375 tisuća kuna za obnovu stana u Splitu u kojemu žive korisnici Maestrala stariji od 18 godina.

Tijekom večeri je održana aukcija s dresom zvijezde Hajduka, Marka Livaje.

Dres je postigao cijenu od 25 tisuća kuna. Najveće iznenađenje večeri bila je donacija od 150 tisuća kuna i to od uzvanika koji je želio ostati anoniman. Ostalih 200 tisuća kuna stigalo je od drugih donatora na večeri.

Zahvaljujući svima, a posebno tajnovitom, velikodušnom donatoru prikupljeno je i više od 350 tisuća kuna na koliko su procijenjeni radovi detaljnog preuređenja stana. U tom stanu do sada je boravilo tridesetak mladih 'maestralovaca'.

Na gala večeri bilo je 350 uzvanika, a nastupali su Petar Grašo, Zorica Kondža, Joško Banov, Doris Dragović, Ivo Amulić, operna pjevačica Terezija Kusanović i mlada zvijezda Supertalenta, Josip Šušnjara.

Poseban pljesak i oduševljene reakcije izazvao je izlazak dječjeg zbora Maestralići i njihovog voditelja Ivana Peraka, a uzvanike je najviše dirnuo govor i zahvala štićenika Joška Lalića, jednog od stanara u stanu u kojemu je planirana obnova.

Večera je organizirana uz pomoć Studentskog centra Split, a volonterski su se angažirali i poznati hrvatski kuhari, Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić koji su spremili vrhunske delicije.

Na večeri su bili i brojni političari poput izaslanice premijera Andreja Plenkovića, državne tajnice Marije Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a na večeru je stigao i župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegova supruga, saborska zastupnica Marijana Puljak, kao i mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"