Talijanski fašisti htjeli su ući u Rijeku: Avionima sletjeli na Krk | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 192

Talijanski fašisti htjeli su ući u Rijeku: Avionima sletjeli na Krk

Talijanski fašisti htjeli su ući u Rijeku: Avionima sletjeli na Krk

MUP javlja da je, vezano uz isticanje neprimjerenih stranih zastava i simbola, te privođenje četvorice državljana Italije, policija odbila ulazak u Republiku Hrvatsku i petero državljana Italije...

VIDEO

Nastavlja se današnja borba riječke policije protiv provokatora iz Italije. MUP javlja da je, vezano uz isticanje neprimjerenih stranih zastava i simbola, te privođenje četvorice državljana Italije, policija odbila ulazak u Republiku Hrvatsku i petero državljana Italije.

Riječ je o osobama starosti 23, 56, 63, 70 i 74 godine, koji su tijekom dana sletjeli u zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova. Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage kod navedenih osoba pronađeni su predmeti (majice, razglednice i sl.) s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjim privođenjima talijanskih državljana u Rijeci.

Sukladno odredbama Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, utvrdili su da navedenih petero državljana Italije ne ispunjavaju uvjete za ulazak te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

U Rijeci slave Talijana koji ju je zauzeo: Pojavila se i zastava...
U Rijeci slave Talijana koji ju je zauzeo: Pojavila se i zastava...

Podsjetimo, članovi talijanske fašističke skupine 'Vodoinstalateri' ('Gli Idraulici'), objesili su zastavu Kraljevine Italije na nekadašnju Guvernerovu palaču, danas sjedište Pomorskog i povijesnog muzeja grada Rijeke.

Napravili su to u znak stote obljetnice zauzimanja Rijeke i to na dan izložbe pod nazivom 'D’Annunzijeva mučenica' kojom će grad prikazati šesnaestomjesečnu vladavinu talijanskog začetnika fašizma D’Annunzija.

Fašisti provocirali zastavom u Rijeci, četvorica su privedena
Fašisti provocirali  zastavom u Rijeci, četvorica su privedena

Isto tako, policija je jutros ispred Guvernerove palače zatekla dvojicu talijanskih državljana starosti 19 i 20 godina s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija.

Inače, navedena izložba prva je u sklopu pretprograma izložbe Granice – između reda i kaosa koja obilježava stogodišnjicu d’Annunzijeve okupacije Rijeke kroz personifikaciju grada kao žene, upućujući na mnogobrojne d’Annunzijeve ljubavnice koje su po okončanju veze bile iscrpljene fizički i emocionalno, baš poput grada Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 192

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi su pogodili i Hrvatsku. Gužve su u zagrebačkoj zračnoj luci
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi su pogodili i Hrvatsku. Gužve su u zagrebačkoj zračnoj luci

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
FOTO Šokantan prizor na Braču, pogledajte što turisti nose u kutijama! Sad ih traži i policija
GDJE IM JE PAMET?

FOTO Šokantan prizor na Braču, pogledajte što turisti nose u kutijama! Sad ih traži i policija

Dojavljeno je kako u uvali Trstena muškarac i žena nose periske. Obišli smo područje, ali ih nismo pronašli. Provodi se krim istraživanje i izvidi su u tijeku, kažu u policiji. Periske su zaštićena vrsta