Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tele2 D(R)ONacija: Vatrogasnim društvima održana edukacija

Jedna od temeljnih vrijednosti Tele2 je raditi otvoreno i odgovorno pa je društveno odgovorno poslovanje sastavni dio poslovne strategije. Drugu godinu zaredom, umjesto kupnje božićnih poklona partnerima, Tele2 je donirao dronove vatrogasnim društvima te za njih održao edukaciju

Foto: Tele2

Predstavnicima Javnih vatrogasnih postrojbi Ploče i Zagreb te Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Orebić, Vukovar i Đakovo održana je stručna edukacija o upravljanju dronovima marke Yuneec H520. 

Kroz teorijski i praktični dio vatrogasci su se upoznali s funkcionalnostima i prednostima ove bespilotne letjelice koja će im pomoći u prevenciji požara tijekom nadolazećih ljetnih mjeseci.

Dron će nam svakako pomoći u svakodnevnom poslu, u pretraživanju prostora, kontroli nadzora požarišta, a tu je i Dunav gdje su akcije potrage i spašavanja česte. On je na svom najširem dijelu širok čak 800 metara, na samoj je granici s Republikom Srbijom, teren je nepregledan i nedostupan pa će nam ovakav jedan uređaj svakako pomoći i olakšati posao“, poručio je Stjepan Draganić, zapovjednik DVD-a Vukovar.

Foto: Tele2

Zahvalni su i članovi DVD-a Orebić čiji je predsjednik Kristijan Kapiteli rekao kako će im dron pomoći prilikom preleta požarišta i u trenucima kada je požar već stavljen pod nadzor. 

Iznimno će biti koristan i za obilazak požarišta i čuvanje rubnih dijelova požara. Osim što će podići razinu sigurnosti, olakšat će nam posao  pa ćemo ga, osim u slučajevima požara, koristiti i prilikom potrage za nestalim osobama i na kopnu i na moru. Bez ovakve edukacije ne bi bilo smisla uzeti dron u svoje ruke pa tako još jednom zahvaljujemo Tele2 na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji. Bit ćemo bogatiji za još jedan segment naših intervencija i brže ćemo djelovati.“

Tele2 je iznimno ponosan na projekt D(R)ONacija, kroz koji je u protekle dvije godine donirano 10 dronova za 10 vatrogasnih društava diljem Hrvatske.

Foto: Tele2

Već drugu godinu za redom financijska sredstva koja bi inače bila utrošena na kupnju božićnih poklona poslovnim partnerima Tele2 usmjerava na kupnju bespilotnih letjelica – dronova za vatrogasna društva. U prosincu 2018. godine smo započeli ovu lijepu priču s pet vatrogasnih društava iz različitih područja Hrvatske; iz Vukovara, Đakova, Ploča, Orebića i Zagreba. Kako je i inače naša praksa društveno odgovornog poslovanja takva da uvijek nastojimo napraviti iskorak, nakon što smo im donirali dronove i ove godine osigurali smo edukaciju za predstavnike tih vatrogasnih društava. Budući da su ljetni mjeseci vrlo blizu, vjerujemo kako je upravo sada pravi trenutak za primopredaju dronova i edukaciju vatrogasaca. Svjesni smo koliko priroda ponekad može biti nemilosrdna i koliko je teška borba vatrogasaca s vatrenom stihijom, stoga im kroz donaciju dronova želimo olakšati posao i u konačnici pomoći u prevenciji požara u Hrvatskoj“, izjavila je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2.
 

Tema: Promo sadržaj

Message