Obavijesti

News

Komentari 27

Televizija u Kini pratila ubojice od zatvora sve do pogubljenja

Televizija u Kini pratila ubojice od zatvora sve do pogubljenja
3

Nisam mogao dobro spavati protekla dva dana. Nedostaje mi majka. Vrlo je bolno što ne mogu biti s djecom. Moja majka ne zna da sam uhićen , rekao je osuđenik

VIDEO

Kineske su vlasti smrtonosnom injekcijom pogubile četvoricu stranaca koji su osuđeni za ubojstvo 13 kineskih ribara na rijeci Mekong 2011. godine, prenosi BBC. Među ubojicama je bio i Naw Kham poznat i kao Kum, Burmanac koji je bio na glasu kao jedan od najmoćnijih trgovaca drogom u Zlatom trokutu Tajlanda, Laosa i Burme.

Slučaj je zanimljiv i po tome što je dobio veliku pozornost državne televizije CCTV. Njihove su kamere pratile put četvorke od zatvora do mjesta u Kunmingu na kojemu su pogubljeni – jedino što nisu zabilježile jest samo pogubljenje. Takvo praćenje slučaja, navodno prvo u novijoj kineskoj povijesti, izazvalo je negativne reakcije u dijelu javnosti.

CCTV je u četvrtak objavio intervju s Khamom.

– Nisam mogao dobro spavati protekla dva dana. Nedostaje mi majka. Vrlo je bolno što ne mogu biti s djecom. Moja majka ne zna da sam uhićen i brinem se da neće to moći podnijeti kada dozna – rekao je Kham.

Mrtva tijela ribara pronađena su na dva kineska teretna broda u listopadu 2011. godine, na tajlandskoj strani Mekonga. Državni mediji tvrde da su Naw Kham i njegovi partneri u zločinu, Tajlanđanin Hsang Kham, apatrid Yi Lai i Zha Xika iz Laosa, u napadu na brodove surađivali s tajlandskim vojnicima.

Skupina je uhićena u Laosu i dovedena u Kinu u svibnju prošle godine. Osuđeni su za ubojstvo s predumišljajem, krijumčarenje droge, kidnapiranje i otmicu brodova. Osuđena su još dvojica članova bande – jedan na smrtnu kaznu uz odgodu, a drugi na osam godina zatvora. Tajland je također pokrenuo istragu o navodima da su njihovi vojnici sudjelovali u zločinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...