Obavijesti

News

Komentari 50

Temperature padaju! Vikend donosi zahlađenje. Idući tjedan snijeg i minusi, Zagreb i do -6°C

Temperature padaju! Vikend donosi zahlađenje. Idući tjedan snijeg i minusi, Zagreb  i do -6°C
2

Za tri regije je u petak upaljen je žuti meteoalarm DHMZ-a koji upućuje na potencijalno opasno vrijeme

VIDEO

U petak će u Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, u unutrašnjosti će ujutro biti lokalne magle. Mjestimično će padati kiša, uglavnom u Dalmaciji, na jugu moguće i obilnija uz grmljavinu, no od sredine dana moguća je i drugdje, osobito u noći.

Uz veći pad temperature zraka tijekom noći vjerojatan je prijelaz kiše u snijeg, uglavnom u gorju. Na kopnu će puhati slab vjetar, u gorju umjeren do jak jugozapadni, poslijepodne prolazno umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će umjeren jugozapadnjak i južni vjetar navečer okrenuti na sjeverozapadnjak i buru te jačati. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu kretat će se između devet i 13 stupnjeva, na obali i otocima između 13 i 18 °C, glasi vremenska prognoza DHMZ-a.

Za tri regije upaljen je žuti meteoalarm koji upućuje na potencijalno opasno vrijeme.

U nastavku slijedi detaljnija prognoza HRT-a za petak i nadolazeće dane.

Ujutro magla u unutrašnjosti, prema kraju dana češća kiša

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno do pretežno oblačno, ujutro mjestimice s maglom. Od sredine dana ponegdje će pasti kiša, a prolazno će zapuhati slab i umjeren sjeveroistočnjak. Jutro će biti podjednako hladno kao u četvrtak, a najviša temperatura dana kretat će se između 10 i 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj temperatura će biti jednaka kao na istoku, ujutro između -2 i 1 °C, a danju od 10 do 13 °C. Tijekom jutra mjestimice može biti magle, a uglavnom kasno poslijepodne i navečer ponegdje će pasti kiša uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. 

FOTO Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske: Na Zavižanu ga ima 20 centimetara, bijeli se Platak
FOTO Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske: Na Zavižanu ga ima 20 centimetara, bijeli se Platak

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a krajem dana okrenut će na sjeveroistočnjak, uz obalu na buru koja će u noći jačati. Vrijeme će biti promjenjivo oblačno, u gorju ponegdje i pretežno oblačno, ujutro s mjestimičnom maglom. Uglavnom će prema kraju dana mjestimice biti kiše koja će u najvišim predjelima vrlo vjerojatno prijeći u susnježicu i snijeg. 

Na srednjem Jadranu, kao i u unutrašnjosti Dalmacije bit će većinom oblačno. Ponegdje su moguća sunčana razdoblja, a većinom nakon sredine dana mjestimice je izgledna kiša. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a dnevna temperatura bit će kao u četvrtak ili malo viša.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Još viša temperatura bit će na jugu Hrvatske, uz najviše vrijednosti od 15 do 18 °C. Prevladavat će oblačno vrijeme uz povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu, a puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

U Zadru je u sat vremena palo oborina koliko inače padne u mjesec dana: Grad 'zaplivao'...
U Zadru je u sat vremena palo oborina koliko inače padne u mjesec dana: Grad 'zaplivao'...

Slijede hladniji dani

- Od subote u unutrašnjosti hladnije uz slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Povremeno će biti slabe kiše, no ponegdje i susnježice pa i snijega, i to ne samo u višim područjima. Pritom se tanji snježni pokrivač može stvarati u subotu uglavnom samo u gorskim krajevima.

- Na Jadranu će u subotu ponovno biti jake bure s olujnim udarima, zatim od nedjelje slabiji vjetar, najprije bura i sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak će okrenuti na jugo. Zahladnjet će pri čemu će biti dosta sunčanih sati. No, valja računati i na povremenu mjestimičnu kišu, u subotu uglavnom slabu i u malim količinama, a početkom novog tjedna, s novim jačim naoblačenje, vjerojatno češću i obilniju- prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Stranica Accuweather prognozira za idući tjedan u Zagrebu temperature i do -6 stupnjeva Cezijusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe