Obavijesti

News

Komentari 79

Temperature u minusu, u gorju ima snijega, svuda puše vjetar

Temperature u minusu, u gorju ima snijega, svuda puše vjetar
13

Na vrhu Biokova Sv. Juri bilo je minus 7 stupnjeva, Zavižan je imao minus 8, a Sljeme minus 4. U cijeloj zemlji puše hladan vjetar što pojačava osjećaj hladnoće

VIDEO

Iako smo već šest dana u travnju, možemo reći da jutrošnje temperature u Hrvatskoj više priliče prosincu. Na vrhu Biokova Sv. Juri u ponedjeljak ujutro bilo je minus 7 stupnjeva, Zavižan je imao minus 8 , a Sljeme minus 4. Ni nešto niže nije bilo puno toplije pa se tako Udbina probudila na minus 2, Koprivnica na minus 1, a u Delnicama i Čakovcu bilo je 0. U ostalim gradovima na kontinentu jutarnja temperatura uglavnom nije prelazila 4 stupnja koliko je, primjerice bilo u Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Na moru je nešto toplije, između 6 i 10 stupnjeva, ali dojam hladnoće u cijeloj zemlji dodatno pojačava jak vjetar koji ponegdje puše još od petka. Ništa bolje neće biti ni danas, umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni puhat će do kraja dana, a na Jadranu jaka, mjestimice olujna bura i tramontana.

Bijeli Uskrs u Dalmaciji

Bijeli Uskrs iznenadio je mnoge u Imotskoj krajini jer snijeg u travnju već dugo ne pamte ni najstariji stanovnici . Snijega koji je počeo padati u noćnim satima subote na sam Uskrs bilo je najviše u zabiokovskim selima Zagvozdu, Krstaticama i Slivnu te na sjeverozapadnim dijelovima Imotske krajine u Aržanu i Studencima.

Nakon smirivanja vremena na sam Uskrs snijeg se još uvijek zadržao u zabiokovlju na visini iznad petsto metara dok ga na biokovskim obroncima iznad tisuću metara ima i tridesetak centimetara. Sve prometnice su prohodne .U ponedjeljak je zabiokovski kraj osvanuo s burom okovan u ledu jer su se noćne temperature kretale oko nule.

Bura zatvorila ceste

Loše vrijeme uzrokuje probleme i u prometu pa su tako zbog olujne bure i dalje zatvorene dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Slab snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja, javlja HAK .

Pokretanje videa...

24sata 00:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...