Obavijesti

News

Komentari 1

Teretnjakom bježao od policije pa udario u njihovo vozilo

Teretnjakom bježao od policije pa udario u njihovo vozilo

Vozač (32) je na širem području Delnica, krećući se u smjeru Zagreba, prije stjecanja prava upravljao teretnim vozilom marke Renault, delničkih registracijskih oznaka

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima PP Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog kaznenih djela prisila prema službenoj osobi oštećenje tuđe stvari.

U večernjim satima u utorak, 30. lipnja, isti je na širem području Delnica, krećući se u smjeru Zagreba, prije stjecanja prava upravljao teretnim vozilom marke Renault, delničkih registracijskih oznaka. Policajci su ga pokušali zaustaviti, ali se oglušio na upaljene zvučne i svjetlosne znakove na službenom policijskom vozilu. U zavoju, gdje je kolnik podijeljen punom uzdužnom linijom, započeo je nepropisno pretjecati službeno vozilo. Iako se ono,  s ciljem izbjegavanja sudara pomaknulo, vozač je teretnjakom udario  i oštetio ga. Osumnjičeni se potom bez zaustavljanja udaljio, a teretnjak kojim je upravljao pronađen je na delničkom području.

Policija o slijetanju automobila u provaliju kod Dubrovnika: Uzrok je nepropisno pretjecanje
Policija o slijetanju automobila u provaliju kod Dubrovnika: Uzrok je nepropisno pretjecanje

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznih djela, osumnjičenik je priveden pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Također, prekršajno će biti sankcioniran i temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.