Obavijesti

News

Komentari 11

Udarac za al-Assada: Ubili ministra obrane i suradnike

Udarac za al-Assada: Ubili ministra obrane i suradnike
1

Bombaš samoubojica radio je kao tjelohranitelj i štitio je suradnike predsjednika Bashara al-Assada. Ministar obrane poginuo je na sastanku sa suradnicima

VIDEO

Sirijski ministar obrane Daoud Rajiha poginuo je u napadu bombaša samoubojice na sjedište državne sigurnosne agencije u Damasku. U vrijeme napada trajao je sastanak ministra s njegovim suradnicima. BBC javlja da je poginuo i Rajihaov zamjenik Asef Shawkat, inače i Assadov šogor. Poginuli su i Hasan Turkmani, Assadov savjetnik za sigurnost  te ministar unutranjih poslova Mohammed Ibrahim al-Shaar. Područje oko sjedišta sigurnosne agencije je zatvoreno. Bombaš samoubojica, tvrde izvori iz sirijske obavještajne agencije, radio je kao tjelohranitelj i štitio najbliže suradnike predsjednika Bashara al-Assada.

Damašćani u sve većem broju pokušavaju pobjeći iz grada dok traje, kako su naglasili pobunjenici, završna bitka za grad. Tijekom noći Damask je bio pod snažnom paljbom, broj vojnika kao i naoružanja u gradu povećao se, a nekoliko je ljudi, tvrde pobunjenici, poginulo u napadima.

Prema neslužbenim izvještajima, pod paljbom je teško stradala i vojarna koja se nalazi nasuprot predsjedničkoj palači, a sirijski državni mediji i dalje niječu pobunjeničku ofenzivu u glavnom gradu, prenosi BBC.

U međuvremenu UN-ovi čelnici pokušavaju uvjeriti Kinu i Rusiju da pristanu na strože sankcije prema Siriji prije današnjeg izglasavanja Vijeća sigurnosti. Kofi Annan u potrebitost strožih sankcija pokušava uvjeriti ruskog predsjednika Vladimira Putina, dok glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u Pekingu u isto pokušava uvjeriti kineskog predsjednika Hu Jintaoa.

Zapadne sile žele Siriji zaprijetiti sankcijama koje su samo korak od upotrebe vojne sile, a prema prijedlogu rezolucije sirijske vlasti imaju 10 dana da povuku topništvo iz gradova i vrate svoje snage u vojarne ili će Vijeću sigurnosti biti predložene daljnje mjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)