Obavijesti

News

Komentari 365

'Sanader mi je dao 50.000 kn, nisam uzeo novac od Barišića'

'Sanader mi je dao 50.000 kn, nisam uzeo novac od Barišića'
4

Thompson je uglavnom ostao kod svog iskaza iz travnja 2013. Rekao je da Barišića nije poznavao i da nije uzeo novac od njega. Rekao je i da 2007. nije nastupao niti za jednu stranku

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zagrebu u utorak je nastavljeno suđenje u slučaju Fimi Media. Marko Perković Thompson koji je jedan od tri svjedoka koji će u utorak svjedočiti je došao na sud. 

Došao je sam odnosno nije ga trebala dovesti policija. Thompson, podsjetimo, na zadnje ročište nije bio došao i nije se ispričao iako je poziv uredno zaprimljen. Sutkinja je onda odlučila da ga na sljedeće ročište dovede policija. 

Thompson i Sanader srdačno su se pozdravili u utorak sudnici, kratko su i popričali. Thompson je Sanadera pitao kako je, kako mu je zdravlje, na što mu je Sanader odgovorio: "Dobro je."

Sanader je Thompsona pitao je li došao sam na ročište ili ga je dovela policija. Thompson je odgovorio:

- Ma sam...

Thompson je uglavnom ostao kod svog iskaza iz travnja 2013. 

- Barišića nisam poznavao. Ne znam jesam li ga vidio kada sam u Carini dijelio svoje CD-ove i autograme. Nisam preuzeo novac od njega. To sam rekao i u prvom iskazu - rekao je Thompson na početku svjedočenja. Na pitanje sutkinje Irene Kvaternik o kupovini stana rekao je da je svojim sredstvima i dijelom kredita kupio zemljište s partnerima. 
- Ono je postalo centar interesa porezne. Nisu mi priznali ugovor i odrezali su mi porez. Morao sam poveću svotu platiti - rekao je Thompson.

Thompson je rekao i da tijekom izborne kampanje 2007. nije pjevao niti za jednu stranku. 

- O angažmanu sam razgovarao sa Sanaderom. Pitao me bih li podržao koaliciju HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-a - rekao je Thompson.

- Rekao sam zašto ne? Tada nije bilo riječi o naknadi za eventualne nastupe. Sanader me pitao: "Mogu li ja za tebe što napraviti?" - rekao je Thompson. Thompson mu je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama. Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu. 

- Laže. Ovaj iskaz je toliko lažan da je istina samo to da je fizički bio u Carini. Dolazio je više puta, a nitko nije mogao dolaziti u Carinu bez mog znanja. U mom uredu je bio više puta - rekao je drugooptuženi Mladen Barišić. 

Slučaj Fimi media

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i HDZ, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 365
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela