Obavijesti

News

Komentari 44

Nakon pada ruskog aviona pronašli su tijela 175 žrtava

Nakon pada ruskog aviona pronašli su tijela 175 žrtava
13

DAN ŽALOSTI U RUSIJI: Pronašli su crnu kutiju ruskog zrakoplova koji se srušio na Sinaju. Poginulo je 224 putnika i članova posade. Među njima je bilo i 25 djece

VIDEO

Egipatske i ruske spasilačke službe i u nedjelju nastavljaju s izvlačenjem tijela na mjestu pada ruskog zrakoplova na egipatskom poluotoku Sinaj pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

Kako javlja RT , neka tijela pronađena su i pet kilometara dalje od mjesta gdje se nalazi olupina aviona.

POGLEDAJTE VIDEO: Olupina zrakoplova

Pokretanje videa...

24sata Video 00:27

Do sada je iz olupine izvučeno 175 tijela , a spasioci opisuju traumatične scene koje su pred njima. Govore da su mnoga tijela ostala zavezana za svoje stolice.

Najmlađa žrtva tragične nesreće je 10-mjesečna beb a. U padu zrakoplova je smrtno stradalo 25 djece.

Nekoliko tijela poginulih odvezeno je u mrtvačnicu u egipatski glavni grad Kairo na identifikaciju, dok se DNK uzorci obitelji poginulih prikupljaju u St. Peterburgu . Egipat je ponudio pomoć u prijevozu tijela do Rusije čim početna istraga pada bude završena.

- Ako ih želite poslati kući spremni smo pomoći - rekao je egipatski ministar turizma predstavnicima Rusije. Potvrđeno je da će obdukcija žrtava biti dovršena u Rusiji . Neka tijela bi se mogla već u nedjelju prevesti u Rusiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Svijeće i cvijeće za žrtve na peterburškom aerodromu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:18

Pronašli su crnu kutiju

Egipatske vlasti su pronašle crnu kutiju ruskog zrakoplova, objavio je ured premijera Šerifa Ismaila u priopćenju.

Crnu kutiju će analizirati stručnjaci, stoji u priopćenju, u kojem se precizira da je vojska dosad prebacila 129 tijela u mrtvačnicu i nekoliko bolnica u Kairu . Egipatski ministar za zračni promet Hosam Kamal izjavio je za dnevnik al-Ahram da ruski zrakoplov nije uputio poziv u pomoć, već je komunikacija između njega i egipatske službe kontrole leta bila normalna i neprekidna sve dok zrakoplov nenadano nije nestao s radara.

Kopilot se prije leta obitelji požalio na stanje zrakoplova

Sergei Truckahev , kopilot ruskog zrakoplova se u subotu srušio u Egiptu, na poluotoku Sinaj, pri čemu je poginulo 224 ljudi žalio se na stanje zrakoplova prije samog leta , izjavila je njegova supruga. Supruga je kazala da je Truckahev navodno nazvao svoju kćerku i rekao joj da 'tehničko stanje zrakoplova ostavlja puno mjesta za želje'. To je učinio kratko prije nego što se Airbus A321 srušio u planinskom području.

S druge strane, glasnogovornik zrakoplovne kompanije kazao je da posada Airbusa A321 nije prijavila nikakve tehničke poteškoće tijekom provjere prije leta.

Imao gotovo vertikalan pad; ništa ne ukazuje na eksploziju

Izvori navode da je zrakoplov imao gotovo vertikalnu putanju pri padu, te da se čini da se slomio u dva dijela. Egipatske sigurnosne službe navode da olupina zrakoplova, ali i tijela poginulih ukazuju da nije došlo do eksplozije dok je avion bio u zraku.

Inače, u Rusiji je zbog ove velike tragedije, ruski predsjednik Vladimir Putin 1. studeni proglasio Danom žalosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.