Obavijesti

News

Komentari 313

Tim Orešković: Ja sam tu za građane, oni su moja stranka

Tim Orešković: Ja sam tu za građane, oni su moja stranka
4

Premijer Orešković podsjetio je da je u 100 dana Vlade imao i niz susreta i razgovora s mnogim političarima i gospodarstvenicima u zemlji i inozemstvu

VIDEO

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u nedjelju da je zajednički cilj Vlade i sindikata podizanje standarda hrvatskih građana te izrazio nadu da će sa sindikatima, s kojima je Vlada počela pregovore to i postići.

Premijer Orešković je to izjavio novinarima u Okučanima na obilježavanju 21. godišnjice  Vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

Zamoljen da komentira 100 dana Vlade, Orešković je rekao da je puno stvari učinjeno, da je Vlada donijela realan proračun i usvojila reformski paket mjera.

Osim toga, kako je rekao, učinjeno je dosta konkretnih koraka u vezi s poboljšanjem hrvatskog imidža, pogotovo što se tiče investicija. Spomenuo je veliku investiciju od 100 milijuna eura u Plivu, obnovu željezničke pruge Dugo Selo - Križevci, vrijednu 200 milijuna eura, a najavio da će uskoro krenuti i investicije koje će se financirati novcem iz europskih fondova.

Premijer Orešković podsjetio je da je u 100 dana Vlade imao i niz susreta i razgovora s mnogim političarima i gospodarstvenicima u zemlji i inozemstvu kojima je predstavio ekonomske potencijale Hrvatske. Podsjetio je da se sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, britanskim premijerom Davidom Cameronom, mnogim političarima u Europskoj uniji, da je bio u posjetu Svetom Ocu Franji, a da su Hrvatsku posjetili britanski princ Charles i nedavno turski predsjednik Erdogan.

Sada nam je prioritet da počnemo ostvarivati taj reformski paket koji smo nedavno usvojili i uvjeren sam da će se vrlo brzo stvoriti pozitivno ozračje i da će hrvatski građani početi osjećati da se stvari pokreću, rekao je premijer Orešković, dodajući da svi indikatori idu u tom smjeru. I zato sam optimist, rekao je Orešković, dodajući da je njegova Vlada stabilna.

O kritikama da to ipak ne izgleda tako, Orešković je rekao da tu ima svakakvih spinova, a da su se partneri u Vladi jednostavno trebali upoznati.

To je vrijeme prošlo, donijeli smo proračun i reformski paket mjera i svi znaju što moraju ispuniti, rekao je Orešković i dodao da se time šalje poruka ne samo građanima Hrvatske nego i investitorima.

U vezi s anketom Nove TV  po kojoj  je dobio najveće ocjene u Vladi, Orešković je zahvalio građanima i zamolio za daljnju podršku.

- Ne pripadam ni jednoj stranci, ja sam tu za hrvatske građane koji su moja stranka - rekao je Orešković.

Novinari su zamolili i predsjednika Hrvatskog sabora da ocijeni prvih 100 dana Vlade na što je odgovorio kako je bilo normalno vrijeme uhodavanja s obzirom da je po prvi put u povijesti na vlasti koalicija i lista koja podupire tu koaliciju.  Svi akteri su se morali uigrati, a uglavnom je to postignuto i sada postoji vrlo jasan hodogram reformi i apsolutno vjerujem da će ova Vlada svoj mandat ostvariti do kraja, rekao je Reiner.

Ocijenio je da se ponekad pretjerivanjem u razlikama među partnerima, koje su normalne, stvara situacija koja je na tragu želja nekih koji bi htjeli da se koalicija raspadne, a to se, poručio je Reiner, neće dogoditi.

 Glavni je cilj vladajuće većine vratiti nadu hrvatskim građanima, stvoriti radna mjesta kako mladi ne bi odlazili iz Hrvatske, općenito promijeniti klimu, apatičnost i beznađe koje je već duže vrijeme prisutno u Hrvatskoj, rekao je Reiner, istaknuvši kako vjeruje da će se to dogoditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 313
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi