Obavijesti

News

Komentari 38

Tireli: Taoci smo HDZ-a. Nitko u ovom trenutku nema 76 ruku

Tireli: Taoci smo HDZ-a. Nitko u ovom trenutku nema 76 ruku
1

Svi zajedno smo taoci isključivo HDZ-a i njihove operacije spašavanja prvog čovjeka, a predsjednik Sabora i sve HDZ-ovske strukture rade ono što njima odgovara, kaže Tireli

VIDEO

Mislim da HDZ-u za pomrsiti račune apsolutno nitko ne treba, to uspješno rade sami sebi, smatra zastupnica Laburista Nansi Tireli.

- Jedini zadatak oporbe u ovom trenutku jest da bude odgovorna i da ovaj gordijski čvor koji smo svi sada svjesni da je zapleo HDZ pokušamo nekako odvezati i da pokušamo napraviti najbolje u ovom trenutku da bi išli dalje. Imenovanjem gospodina Marića za premijera ništa u biti ne mijenjamo. HDZ je prije 6 mjeseci, 7 doveo gospodina Oreškovića za premijera. Govorili su kako je to vrlo uspješan i kvalitetan kadar i kako će on riješiti sve naše hrvatske probleme. Sada nakon 6 mjeseci daju nam nogo čovjeka, za njega opet govore da je dobar. Postavlja se tu jedno pitanje dokad će Marić biti dobar HDZ-u s obzirom da nije legitimno izabran na parlamentarnim izborima i dakle u istoj je situaciji kao što je to bio Orešković. Znači nema političke snage da bi mogao politički utjecati na sve ovo što se događa. Palicu u rukama i dalje ima HDZ i bez obzira da li prvi potpredsjednik Vlade ostao ili ne, ukoliko imate nestranačkog premijera čiji rad i funkcija i fotelja i sve ovisi isključivo o dobroj volji HDZ-ovaca onda možemo reći da se s imenovanjem Marića ništa neće mijenjati u odnosu na Oreškovića - kazala je Tireli gostujučći u Dnevniku Nove TV.

Kazala je kako ne očekuje da će predsjednik Sabora Željko Reiner na dnevni red staviti prijedlog SDP-a o raspuštanju Sabora.

- . I činjenica je da se predsjednik Sabora ne drži riječi koju kaže u medijima, u medijima je vrlo jasno rekao da s obzirom na situaciju i krizu će naš prijedlog odluke o raspuštanju Sabora staviti u petak na dnevni red i da će rasprava biti čim prije, a u petak je na moje pitanje zašto to nije učinio odgovorio da ima još petaka. Dakle, svi smo svjesni toga da HDZ u ovom trenutku uistinu radi što ga je volja. Pogotovo to radi u Saboru - rekla je Tireli dodajući da smo svi taoci HDZ-a i njihove operacije spašavanja prvog čovjeka, pri čemu su predsjednik Sabora i sve HDZ-ovske strukture vrlo mobilizirane  darade ono što njima u ovom trenutku odgovara.

Tireli smatra da će Most održati svoju riječ i glasovati za raspuštanje Sabora. Također, vjeruje kako nitko u ovom trenutku nema toliko potrebnih 76 ruku, ni HDZ ni SDP.

- Isključivo zbog toga što vlada sa 76 ruku uistinu ne može funckionirati i svi mi moramo biti svjesni toga da onaj koji dobije, ako dobije 76 za bilo što, jeste kratkoročni pobjednik, a da će se ova agonija s vladom i neuspješnom vladom koja ne vodi Hrvatsku nigdje nastaviti - zaključuje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.