Obavijesti

News

Komentari 32

Tko je doktor Kon kojeg u Srbiji zovu ustaša: Bio sam u ratu u Hrvatskoj, Mladić je izvanredan

Tko je doktor Kon kojeg u Srbiji zovu ustaša: Bio sam u ratu u Hrvatskoj, Mladić je izvanredan

Doktor Predrag Kon je epidemiolog i aktivan savjetnik srbijanske Vlade u borbi protiv korona virusa, a zbog prijetnji antivaksera dobio je policijsku zaštitu

VIDEO

Doktor Predrag Kon, član Kriznog stožera u Srbiji već je jako dugo na meti srpskih antivaksera, koji mu stalno prijete zbog njegovih prijedloga oko borbe protiv korona virusa.

Zastupao je uvođenje lockdowna, covid potvrda i strožih mjera, a antivakseri su mu prijetili da će završiti kao Đinđić, da će ga nabiti na kolac i likvidirati, da je plaćenik Rockefellera i ustaša i uputili mu niz ostalih prijetnji radi kojih je morao dobiti policijsku zaštitu.

U četvrtak ujutro na fasadi zgrade u kojoj živi u Beogradu osvanuo je grafit "Kon = Mengele". Kon je inače Židov, pa je jutros komentirao da nikome tko je pripadnik židovskog naroda nije smiješno kada ih uspoređuju s nacističkim zločincem Mengeleom.

Srbija: Na respiratoru četvero djece, među novozaraženima je 90 posto necijepljenih
Srbija: Na respiratoru  četvero djece, među novozaraženima je 90 posto necijepljenih

- Ovo je vrlo opasno i poziv na linč. Znao sam da će biti pritisaka, jer već više od deset godina primam prijetnje antivaksera - kaže Kon.

Kon je prije par mjeseci dao intervju za Kurir u kojem je pričao kako mu je teško pao raspad Jugoslavije te kako je upoznao Ratka Mladića u Kninu. Kon je naime nekoliko mjeseci u ratu u Hrvatskoj bio liječnik u Krajini.

- Vjerovao sam u bratstvo i jedinstvo i teško mi je pao raspad SFRJ. Na zimu 1991/1992. šest mjeseci sam bio na ratnim područjima. Prvo tri mjeseca u Kninu i Krajini, gdje sam bio u zapovjedništvu referent saniteta, a glavni je bio general Ratko Mladić. Svakodnevno sam ga viđao, a kontakte smo imali po potrebi. Bili su profesionalni i krajnje korektni. Pamtim ga kao izvanrednog oficira. Ne vidim da je nešto radio pogrešno. Nemam negativna sjećanja na njega. U Bosni nisam bio pa za taj period ne mogu govoriti - rekao je Kon.

A press conference of the Crisis Staff for the fight against the coronavirus was held at the Palace of Serbia.U Palati Srbija odrzana konferencija za novinare Kriznog staba za borbu protiv korona virusa.

Nakon Krajine je premješten i zapadni Srijem, točnije Šid te Srijemsku Mitrovicu. Na kraju je završio u Zavodu za preventivnu medicinu u Zemunu i tamo je podnio zahtjev za napuštanje vojske.

- Tu noć nisam mogao zaspati. Imao sam osjećaj da sam ušao u slijepu ulicu. Ipak sam ja epidemiolog - zaključio je Kon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.