Obavijesti

News

Komentari 43

Tko je Eugen Laxa na čije je ime isplaćena golema svota?

Tko je Eugen Laxa na čije je ime isplaćena golema svota?
4

MISTERIOZNI POMAGAČ: Isplatnice za proviziju navodno je potpisao hrvatski mason Eugen Laxa iz Brazila, no grafolozi su utvrdili da to nije njegov rukopis

VIDEO

Eugen Laxa, sin čuvenog domobranskog generala Vladimira, koji je zbog ustaških zločina dao ostavku 1942. godine, živio je u emigraciji u Brazilu, ali je bio i član jedne engleske masonske lože. Kao hrvatski domoljub, a istovremeno i utjecajni mason, bio je silno zanimljiv Tuđmanu, koji je očekivao da će mu Laxa svojim masonskim vezama osigurati bolju poziciju u međunarodnim krugovima i diplomaciji.  Početkom ‘90-ih jedan od svjedoka Uskoka navodno je upoznao Ivu Sanadera s Laxom. Na njegovo je ime Hypo banka 1995. godine isplatila milijunske provizije. Na isplatnicama za novac koji je navodno primio Sanader, također je Laxino ime.Laxa je u međuvremenu preminuo, a tužiteljstvo tvrdi kako vještačenje pokazuje da to nije Laxin potpis.

- Dokazat ćemo da je postojao Laxa, da je na njegovo ime, ili nekoga tko se tako predstavljao, isplaćena provizija, a ne Sanaderu. Dokazat ćemo da je na ime Laxe Hypo isplatio i mnoge druge provizije, u situacijama u kojima Sanader nije imao bilo kakve veze - kazao je Prodanović. 

U sudnici je pokazao sva svoja lica...

Tijekom suđenja je bio jednako koncentriran na govor tužiteljice i svog branitelja. Marljivo je bilježio njihove riječi i pripremao se za svoj uvodni govor. 

Iako je, dok je sucu govorio osobne podatke, tu i tamo zastao, kad je prešao na slučaj, bio je potpuno siguran u sebe. Istim stavom kakvim se nekad obraćao masama, jučer se branio pred sudom. Nije čitao nego je govorio iz glave, po čemu je bio i poznat kao političar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...