Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
146 komentara

Tko je Vili Beroš koji bi trebao naslijediti Milana Kujundžića?

U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Supruga mu radi u dječjem vrtiću i ima plaću 6184 kuna

Foto: PIXSELL/HRT
146 komentara

Dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva, trebao bi naslijediti Milana Kujundžića na mjestu ministra zdravstva, neslužbeno doznajemo. 

Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Supruga mu radi u dječjem vrtiću te ima neto plaću od 6184 kune.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling čija je vrijednost 35.000 kuna.

U SRIJEDU NOVI MINISTAR Plenki je razriješio Kujundžića: 'Ne želim da opterećuje Vladu'

Ima i štednju od 25.000 eura

U svom životopisu navodi da je rođen 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Oženjen je i otac je dvoje djece. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

Spreman preuzeti resor 

- Moja suradnja s ministrom je bila korektna te sam ga podržavao u svim njegovim nastojanjima. Moje djelovanje je bilo na poboljšanju zdravstvene zaštite, rekao je u ponedjeljak u emisiji Otvoreno dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva.

Na pitanje je li spreman preuzeti resor zdravstva, odgovorio je potvrdno. 

BEROŠ: IMAM KOMPETENCIJE Zamijenit će Kujundžića? 'Ako premijer traži, odazvat ću se'

- Vi znate da sam prije govorio da ne želim o tome govoriti, ali kad me pitate ukoliko premijer misli da treba promijeniti ministra, ja ću se odazvati. Smatram da sam adekvatan i da imam dobre kompetencije za tu poziciju.

Premijer Andrej Plenković rekao je kako će novog ministra zdravstva objaviti u srijedu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message