Obavijesti

News

Komentari 186

Tko rano rani...: Zoki je u 7.15 sati obišao dionicu autoceste

Tko rano rani...: Zoki je  u 7.15 sati obišao dionicu autoceste
14

Premijer je obišao novu dionicu autoceste Zagreb-Sisak, poddionicu Buševec-Lekenik. Uz Milanovića, na obilasku je bio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić

VIDEO

Predsjednik Vlade  Zoran Milanović obišao je u srijedu rano ujutro novu dionicu autoceste Zagreb-Sisak, poddionicu Buševec-Lekenik. Uz predsjednika Vlade bio je i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

- Bit će ovo skupa autocesta, no ona nam ostaje. Skupa jest, no ne mogu biti protiv boljeg standarda naših građana. To je standard iznad naših ekonomskih mogućnosti i zato plaćamo kamate. Htjeli smo upravo monetizacijom to izbjeći, da građani ne plaćaju kamate nego da se taj novac uloži dalje u ceste i pruge i infrastrukturu - rekao je premijer Zoran Milanović, koji je prvoj desetorici vozača uručio ENC pakete. 

Na pitanje novinara kako se predomislio oko prijašnjih najavio da ''neće rezati vrpce'', premijer je odgovorio kako je riječ o ''realnom otvaranju bez poziranja''. 

Inače, poddionica Buševec-Lekenik dugačka je 11,2 kilometra, te je na njoj izgrađeno 20 objekata, od toga dva mosta, jedan prolaz za životinje, jedan vijadukt, jedan ekodukt (prijelaz za životinje), jedan putni prolaz, šest putnih prijelaza i osam propusta. Tu je i čvor Lekenik s pripadajućim nadvožnjakom, cestarinski prolaz Lekenik i projektom planiran prateći uslužni objekt Pešćenica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukupno je za poddionicu Buševec-Lekenik izdvojeno 700 milijuna kuna (bez PDV-a).

Završetkom ove dionice u prometu će biti 22 km od ukupno 48,1 km autoceste A11 Zagreb – Sisak.  

Od srijede počinje naplata cestarine na dionici autoceste od Lekenika do Velike Gorice jug. Za osobna vozila vožnja u jednom smjeru na toj dionici dugoj 22 km bit će devet kuna, a naplata počinje u osam sati i 30 minuta.

O predsjednici: Ja sam inicirao dva sastanka, ona se nije sjetila

Upitan hoće li ipak otići na sastanak kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, premijer je rekao da je on inicirao dva sastanka tamo gdje Vlada i predsjednica imaju zajedničku nadležnost, a to su Vijeće za obranu i Vijeće za nacionalnu sigurnost. 

- Očekivao sam da se predsjednica prvo toga sjeti. Nije pa sam se sjetio ja, i to smo dobro pripremili i odradili, a dalje Vlada i Sabor normalno funkcioniraju - rekao je Milanović i izrazio nadu da će se s predsjednicom susresti na komemoraciji u Jasenovcu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto