Obavijesti

News

Komentari 134

To je ljubav: Ivan umro pola dana nakon supruge Ivanke

To je ljubav: Ivan umro pola dana nakon supruge Ivanke
5

Ivan Pribisalić (88) i supruga Ivanka (83) oženili su se 1949. godine. Nikada se nisu odvajali jedan od drugog. Kada je Ivanka umrla, djeca Ivanu nisu rekla, ali je osjetio

VIDEO

Ivan Pribisalić (88) nije mogao izdržati odlazak svoje voljene Ivanke (83), s kojom je proveo 64 sretne godine. Otkazalo mu je srce. Pokopani su isti dan. Zajedno u životu, zajedno u smrti.

Upoznali su se i oženili u Krstaticama pokraj Zagvozda 1949. te podigli pet sinova i kćer. Nikad se nisu odvajali jedno od drugog. Kad je prije nekog vremena Ivanka oboljela, obitelj ju je smjestila u dom gdje je imala 24-satnu medicinsku njegu. Ivan nije mogao podnijeti da supruga nije pokraj njega pa se i on preselio k njoj u dom.

'Osjetio je da je preminula'

Prije nekoliko dana Ivanku su odvezli u bolnicu i ubrzo vratili u dom, gdje je preminula. Djeca to ocu nisu željela reći, ali dok su pripremali majčin pogreb, stigla je vijest da im je i otac preminuo.

- Ma on je to osjetio, nismo mi to mogli od njega sakriti. Sve te godine zajedničkog života nisu se odvajali ni trenutka. Umro je isti dan kao i njegova voljena. Kako su živjeli, tako su zajedno i otišli u vječnost - u suzama nam je rekla njihova jedina kći Vera.

Ponekad su im se događale iste stvari

A Ivan i Ivanka bili su nevjerojatno povezani. Osim što imaju slična imena, ponekad su im se događale i iste stvari. Prije dvije godine Ivanka je slomila lijevi kuk. Kad je Ivan čuo za to, od šoka je pao i slomio - lijevi kuk.

- Sve su uvijek radili zajedno, nasmijani i veseli. Grlili su se i držali za ruke - rekla je Verica. Djeca su ocu, vidjevši da je majčina smrt blizu, rekla da će napraviti pregradu u grobu ako ona prije umre. No za to nije htio čuti. Rekao im je da će on istog dana biti pokopan kao i njegova žena. I tako je bilo.

- Otac bi za majku napravio sve. Da je trebalo, popeo bi se na Biokovo za nju. A i ona za njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...