Obavijesti

News

Komentari 263

"To nije gospodarski program za HDZ već za cijelu Hrvatsku"

"To nije  gospodarski program za HDZ već za cijelu Hrvatsku"
3

Predsjednik IFO instituta rekao je da ne vodi računa o tome tko će pobijediti na izborima u Hrvatskoj: ' Koja god stranka pobijedi može koristiti naše rezultate'

VIDEO

Mi nismo ovdje kako bismo govorili Hrvatskoj što da čini. Mi smo neovisni istraživački institut. Nismo u vezi s njemačkom vladom. Dakle, potpuno smo neovisni. Hrvatska strana nas je tražila da ih savjetujemo i to činimo, rekao je Hans-Werner Sinn, predsjednik IFO instituta na HDZ-ovoj konferenciji 'Hrvatska i EU - Razvojna politika 2015.-2020.'. 

Dodao je da će donijeti izvješće o čijim rezultatima nije htio govoriti s obzirom da je ono još u izradi. Bio je, kaže, iznenađen kad ga je Srećko Prusina pitao za suradnju. 

Sinn je naglasio kako je Njemačka Hrvatskoj uvijek bila potpora. 

- Moram reći kako ne radimo za posebnu stranku već za Hrvatsku - rekao je te naglasio kako ne vodi računa o tome tko će pobijediti na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. 

- Koja god stranka pobijedi može koristiti naše rezultate - rekao je.

'Imamo iskustva s drugim zemljama koje su prošle isto'

Dodao je kako pri izradi izvješća surađuju i s odličnim hrvatskim ekonomistima, a prednost IFO instituta vidi u tome što imaju iskustva s drugim zemljama koje su prošle kroz isto. 

'Potrebne su reforme, radikalne, ali ne i bolne'

- Hrvatskoj su potrebne strukturne reforme koje će zaključiti tranziciju od komunizma prema tržišnoj ekonomiji - smatra Sinn te pritom naglašava kako one moraju biti radikalne, ali ne i bolne za najosjetljiviji dio društva

U tom smislu korisnim smatra primjer Slovačke. Naime, na panelima konferencije govorila su i dva slovačka političara - bivši premijer Mikulaš Dzurinda te bivši ministar financija Ivan Mikloš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"