Obavijesti

News

Komentari 114

'Toliko ih je izmasakrirao da im ja nikako nisam mogao pomoći'

'Toliko ih je izmasakrirao da im ja nikako nisam mogao pomoći'
8

Darko B. (24) bio je zaluđen ljubomorom. Djevojka ga je napustila jer je navodno bio nasilan. Sa sobom je uzela njihovo dijete. Kad ih nije našao, Darko je ubio nesuđenog svekra i kuma...

VIDEO

Darko B. (24) bio je zaluđen ljubomorom. Djevojka ga je napustila jer je navodno bio nasilan. Sa sobom je uzela njihovo dijete i otišla drugome. Kad ih nije našao, Darko je ubio nesuđenog svekra i kuma svoje bivše djevojke.

Ubijeni Vlado P. (67) i Ivica P. (42) cijeli četvrtak proveli su zajedno. Taj dan Darka su vidjeli prvi put ujutro. Došao je automobilom do dvorišta koje muškarci dijele i raspitivao se za Vladina sina, bivšu djevojku i dijete. Navodno je bio u pratnji nekoliko prijatelja. Budući da nisu pronašli svoje žrtve, posvađali su se s njihovim obiteljima.

Pokretanje videa...

00:14

Ujutro su prijetili

Navodno su nesmotreno vozili i turirali uskom ulicom u kojoj se inače svaki dan igra puno djece. Otišli su ljutiti, a Darko se odlučio vratiti nešto nakon 17 sati.

- Ta djevojka je otišla s mojim bratom. On je mislio da će ga zateći u kući. Mislio ga je valjda ubiti, ali je sreo mog oca i kuma - rekao nam je vidno potreseni Vladin sin. Upravo je on među prvima doznao da su mu otac i kum napadnuti.

- Bio sam u Dubravi. Zvali su me da hitno dođem u kuću. Kad sam ušao unutra, vidio sam ih kako leže i pokušavao sam ih oživiti. Htio sam im masirati srce i dati umjestno disanje, no to je bilo nemoguće. Ubojica je bio toliko brutalan da ih je izmasakrirao do kraja - prepričao je mladić taj mučni četvrtak. Dok se prisjećao, nesvjesno je podignuo ruke i pokazao kako ih je pokušavao oživiti. Na nekoliko trenutaka odlutao je mislima, no uspio je ipak doći sebi.



- Moj tata je to popodne bio na prozoru. Postavljali su novi i stavljao je u otvore pur pjenu. Kum mu je pomagao. Najvjerojatnije mu je držao ljestve kad se ovaj prišuljao i zabio mu nož u leđa - kazao je sin. Nakon toga ubojica je napao Vladu. Presudio im je nožem. Obojica su bili potpuno nemoćni i nisu se mogli obraniti od pomahnitalog mladića. Kad je shvatio što je učinio, udaljio se od mjesta dvostrukog ubojstva, no kako svjedoče stanari ulice, neko vrijeme se zadržao u blizini.

Našao ih sin ubijenog

- Ja sam došao prije policije i Hitne pomoći. Svi su vikali da se ubojica nalazi na uglu ulice i da stoji. Krenuo sam za njim, ali on je u tom trenutku nestao. Nisam znao na koju stranu je otišao. Vratio sam se. Nisam htio napuštati oca i kuma. Nisam nikog puštao u kuću. Tad je došla i policija. Nakon toga više nitko nije smio ući - rekao je iskreno Vladin sin. Istražitelji su došli brzo i potpuno su blokirali cijelu ulicu. Znali su da je ubojica u bijegu. Prema prvim informacijama, rekli su im kako se radi o mlađemu muškarcu. U razgovoru s obitelji doznali su da bi ubojica mogao biti upravo Darko. Nekoliko patrola odmah je odjurilo do zagrebačkog naselja Oporovec, gdje je mladić prijavljen. U prvom trenutku nisu ga pronašli kod kuće. Skrivao se od policije. No kako doznajemo od mještana, istražitelji su odradili vrhunski posao te mu uopće nisu dali prostora za bijeg.

- Opkolili su mu kuću i tako su ostali. Kako su nam rekli, on se sam predao policajcima - kazali su mještani. Nož kojim je izmasakrirao dva muškarca u bijegu je odbacio. Kako neslužbeno doznajemo, policajci su ga uspjeli pronaći u jednoj ulici, nedaleko od mjesta teškog zločina. Je li im upravo on priznao gdje ga je bacio, još nije poznato.

Policajci su Darka odveli u postaju na ispitivanje. Tijekom večeri ispitali su gotovo sve članove obitelji žrtava kao i njihove susjede. Očevid dvostrukog ubojstva potrajao je do dugo u noć. Tek nešto nakon 2 sata ujutro istražitelji su naredili da se tijela prevezu na Zavod za sudsku medicinu. Ondje će točno utvrditi kakve su sve rane imali ubijeni. Obitelji su ondje bile u petak zbog dogovora o preuzimanju pokojnika.

Bio je silno ljubomoran

- Taj Darko je maltretirao sve. Išli smo zajedno u istu školu i razred. Uvijek je izazivao neke svađe, a ponekad je zbog toga dobio i batina od drugih - rekao nam o ubojici sin stradalog Vlade.

Dodao je da je taj mladić bio silno ljubomoran što ga je napustila djevojka s kojom je imao dijete. Kako su nam rekli u naselju, navodno ju je tukao i maltretirao. Ona to nije željela trpjeti te je otišla od njega. S tim se navodno nikako nije htio pomiriti. Kako su nam rekli, od ljubomore je, priča se, prijavio i otmicu djeteta jer je majka došla po dijete u vrtić. Ipak, to je demantirala policija. Ispred kuće i u dvorištu žrtava u petak se okupila obitelj kao i prijatelji. Uznemirio ih je automobil koji je i jučer glasno prolazio kraj kuće. Podsjetio ih je na strašan dan, no nije se zaustavio.

Na stepenicima kuće zapalili su crveni lampaš.



- Bio sam u autobusu kad me zvao sin i pitao znam li tko je to ubijen u Cuglinima. Nakon par minuta ponovno me nazvao i kratko rekao da su ubijeni Ivica i Vlado. Nisam mogao vjerovati da se to dogodilo - rekao je kratko rođak pokojnog Ivice. Neutješno je stajao kraj ograde i šutio. Tijekom jučerašnjeg jutra, ondje je ponovno svratila policijska patrola. Jedna policajka ostala je u kući, a mjesto ubojstava ostalo je zapečaćeno. Kriminalističko istraživanje je i dalje bilo u tijeku. Osumnjičeni Darko dan je proveo na ispitivanjima, a nakon toga trebali bi ga prevesti do pritvorskog nadzornika na zagrebačkim Oranicama. Ondje će čekati ispitivanje u Državnom odvjetništvu. Ono će se najvjerojatnije obaviti danas. Nakon toga, uputit će ga prema sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu. On će odlučiti hoće li osumnjičenik idućih 30 dana provesti u istražnom zatvoru Remetinec. 
I dalje je nepoznato hoće li mladića teretiti za dva ubojstva ili teška ubojstva. Ako u optužnici bude navedeno samo prvo, te ako ga osude, mogao bi dobiti najmanje pet godina zatvora. Za teško ubojstvo kazna je najmanje deset godina iza rešetaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...