Obavijesti

News

Komentari 70

Tolušić hvali premijerov prekid s Mostom: Jedino što je mogao

Tolušić hvali premijerov prekid s Mostom: Jedino što je mogao
1

Mislim da je premijer napravio jedino što je mogao napraviti u tom trenutku i sve pohvale za potez premijera koji se odigrao kada govorimo o suradnji s Mostom, izjavio je Tolušić

VIDEO

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u četvrtak je pred novinarima hvalio poteze predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića vezano uz raskidanje koalicije s Mostom, tvrdeći kako je premijer napravio jedino što je mogao u tom trenutku, a nije ga, kaže, iznenadio stav ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera da se nakon raskida s Mostom odmah trebalo ići na izbore.

 - Ne, nije me iznenadio postupak kolege Stiera, ja tu nemam nekakvog posebnog komentara. Mislim da je premijer napravio jedino što je mogao napraviti u tom trenutku i sve pohvale za potez premijera koji se odigrao kada govorimo o suradnji s Mostom - izjavio je Tolušić ispred Banskih dvora.    

Naime, ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier izrazio je u utorak u Bruxellesu žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom, ustvrdivši da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana.

Tolušić zahvalio "Prijateljima životinja" na pohvalama Zakonu o zaštiti životinja

Tolušić je u izjavi novinarima izrazio zadovoljstvo što su ga ispred Vlade dočekali članovi udruge "Prijatelji životinja" na čelu s predsjednikom Udruge Lukom Omanom, koji su hvalili nacrt novog Zakona o zaštiti životinja koji se danas nalazi pred Vladom.  "Ugodno sam iznenađen, hvala na podršci", obratio se ministar Tolušić "Prijateljima životinja".

Riječ je o zakonskom prijedlogu koji, među ostalim, predviđa da životinje ostaju u skloništu do udomljenja, za razliku od postojećeg članka da se životinju iz skloništa koja se ne vrati vlasniku može usmrtiti nakon 60 dana. Ministarstvo poljoprivrede, u odgovoru na komentare iznesene u javnoj raspravi, navodi da je taj članak izmijenjen "na način da životinja iz skloništa koja se ne vrati vlasniku, ostaje u skloništu do udomljenja". 

Ministar je naglasio kako "Vlada radi svoj posao, Ministarstvo radi svoj posao", surađuju sa svim relevantnim čimbenicima koji god je zakon u pitanju, pa tako i Zakon o zaštiti životinja.

- Doduše, evo deset je godina prošlo od prošlog zakona, znači, zakon se puno vremena donosio. Uvrstili smo sve stvari za koje smatramo da su normalne u 2017., odnosno u 21. stoljeću od 'no kill skloništa' do ostalih stvari za koje ja osobno smatram da, ako ih već imamo nekoliko u Hrvatskoj, da to mogu biti sva, a ne da nakon 60 dana pse koje smo doveli u skloništa ubijamo - poručio je Tolušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...