Obavijesti

News

Komentari 8

Tomašević je propustio još jednu priliku da se obračuna s ostavštinom Milana Bandića

Tomašević je propustio još jednu priliku da se obračuna s ostavštinom Milana Bandića
1

Iako se ne slaže s projektom dogovorenim u mandatu Milana Bandića, Tomašević će odobriti projekt Jarun Panorama, gradnju nebodera pored Save. A što bi bila manja šteta: globa investitoru ili kontroverzni projekt?

VIDEO

Govorili su da će se obračunati s nasljeđem Milana Bandića.

Pa nisu vratili Trg maršala Tita. Pa su nastavili poslovati s Petrom Pripuzom. Pa se koriste Bandićevim propagandnim trikovima.

A sada, zagrebačka "zelena" vlast dala je zeleno svjetlo projektu Jarun Panorama kojim se predviđa gradnja velikih stambenih nebodera s 340 novih stanova i hotelom s 240 soba, premda se Tomislav Tomašević takvom projektu protivio, a sada tvrdi da ga ne bi predložio ni podržao.

Zašto ga onda neće poništiti?

Tomašević kaže da bi u slučaju raskida ugovora grad morao investitoru platiti "između 30 i 50 milijuna eura". 

Projekt ide dalje

Pa stoga projekt ide dalje, iako je bio projekt Milana Bandića, iako je odvjetnica investitora majka Frana Mihalića, mladog poduzetnika pod istragom zbog krivotvorenja Covid testova, ali i pod istragom Interpola, inače supruga HDZ-ova saborskog zastupnika, iako je to projekt koji nikako nije u skladu sa zelenom politikom grada.

Tomašević pušta travu da raste, ali pušta i da rastu neboderi kod Rotora.

I tako, velike Tomaševićeve najave da će se obračunati s Bandićevim nasljeđem rezultiraju činjenicom da se Bandićevo nasljeđe provodi u praksi. 

Gradonačelnik navodno želi poštedjeti Zagreb financijske štete. Samo, što je manja šteta: novčana globa, koja uopće ne mora biti toliko značajna, ili hrpetina nebodera pored Save?

Hvali se viškovima

Tomašević je usvojio proračun Zagreba za ovu godinu u iznosu od 2,2 milijarde eura, a i u nekoliko navrata pohvalio se podatkom da je Grad Zagreb lani imao u proračunu višak od 57 milijuna eura. Može li milijunski grad kao što je Zagreb podnijeti eventualnu globu za rušenje projekta kojeg je dogovorila kompromitirana bivša vlast, kojeg zastupa odvjetnica bliska HDZ-u, ali i koji bi nagrdio i devastirao gradski prostor?

Odšteta, ako do nje uopće dođe, platit će se i zaboraviti. Neboderi će, pak, zauvijek ostati na komadiću livade uz Savu.

Oni će postati Tomaševićva ostavština. 

Svega se boji

I tako, Titov trg Tomašević neće vratiti iz straha od pritiska radikalne desnice. S Pripuzom, bivšim Bandićevim suradnikom i bivšim Uskokovim optuženikom, sklopio je ugovore jer navodno nije mogao pronaći nikog drugog. Bandićevim PR trikovima, poput maskiranja u čistača i objava da "u uredu gradonačelnika gori svjetlo do dugo u noć", služi se jer su prolazili dvadeset godina.

A sada, Tomašević se boji raskinuti ugovor za projekt sklopljen u Bandićevo doba,  projekt s kojim se ne slaže i za kojeg smatra da ne bi bio dobar za Zagreb. Ali će ga ipak odobriti.

Zašto bi onda netko više glasao za Tomaševića?

Zato što više nema Bandića? 

Bandićevo nasljeđe

Međutim, Bandićevo nasljeđe je više nego prisutno. Ni Jakuševac se još nije zatvorio, ali zato Tomašević najavljuje gradnju novog stadiona u Kranjčevićevoj. Doduše, u sjeni skandala s natječajem.

Raskid ugovora za Jarun Panoramu možda bi bio financijski bolan, premda ne toliko bolan za milijunski grad s tako dubokom blagajnom, no svakako bi bio politički hrabar i dosljedan. 

Ovdje se radi o političkoj odluci. O iznalaženju manje štete. 

Ovako se, nažalost, čini da se gradonačelnik Tomašević pretvara u pukog izvršitelja Bandićeve oporuke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.