Tomašević: Zelene površine više ne smiju biti neiskorištene građevinske parcele | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 26

Tomašević: Zelene površine više ne smiju biti neiskorištene građevinske parcele

Tomašević: Zelene površine više ne smiju biti neiskorištene građevinske parcele

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević u subotu je obišao Trešnjevku jug te najavio kako će se zalagati da se takve površine više ne smatraju neiskorištenim građevinskim parcelama.

VIDEO

"Zelene površine u Vrbanima nestaju zbog nove stanogradnje. One ne bi smjele biti neiskorištene građevinske parcele što je prostorna politika sadašnje vlasti.  Zagreb sada ima oko 12 kvadratnih metara zelene površine po stanovniku a europski prosjek je 18 metara. Zato će nam jedna od politika biti povećati broj zelenih površina u gradu a da postojeće čuvamo", rekao je Tomašević.

Predstavljena je Inicijativa udruge Zeleni Vrbani koja je prije dvije godine tražila da se zelena površina uredi u perivojni park, no Mjesni odbor je to odbio te predložio gradnju dječjeg igrališta, kakvih je već šest u okolici, rečeno je.

"Vrbani su jedan od najbrže rastućih kvartova u Zagrebu i potpuna je sramota je da 14.500 stanovnika ima jednu liječnici opće prakse koja tu praksu obavlja u prostorijama mjesnog odbora. Taj nekontrolirani rast stanovnika koji ne prati društvena infrastruktura ovdje je jedan od najboljih primjera u cijelom gradu. To je sramota i doista tako više ne možemo planirati razvoj grada", kazao je Tomašević.

Pavičić Vukičević: Hoće li Prica biti na listi? Nismo o tome još razgovarali, dobro surađujemo
Pavičić Vukičević: Hoće li Prica biti na listi? Nismo o tome još razgovarali, dobro surađujemo

Istaknuo je i kako udruga Vestigium, koja organizira niz kvartovskih događanja, pa tako i eko plac na kojemu proizvode prodaju obližnji OPG-ovi, prostor u kojemu djeluje u vlasništvu Grada plaća po tržišnoj cijeni iako se "različiti takvi prostori daju ispod tržišne cijene nizu udruga".

"Umjesto da se takve inicijative nagrade - kažnjavaju se. I to ćemo isto tako zaustaviti", poručio je. 

Kalinić: 'Ona je očekivan i dobar izbor. Drago mi je da smo ju nagovorili da se ne povuče'
Kalinić: 'Ona je očekivan i dobar izbor. Drago mi je da smo ju nagovorili da se ne povuče'

Tomašević je komentirao i jučerašnji glasovanje u Saboru te ocijenio kako je "vrlo opasan presedan kada predsjednik Hrvatskog sabora može sam odlučivati je li nešto u skladu sa zakonom i Ustavom" te ne pustiti sve u saborsku proceduru da se time bave odbori za Ustav te za zakonodavstvo i plenarna sjednice na kojoj bi zastupnici sami odlučili o tome.

Predsjednik Sabora je, smatra Tomašević, trebao pričekati odluku Ustavnog suda, a ne "tumačiti je sam unaprijed bez obzira što znamo kakva će ona biti".

Smatra kako će morati doći do kompromisa predsjednika države koji predlaže čelnika Vrhovnog suda i vladajuće većina koja ga treba izglasati.

Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za Zagreb: Milan Bandić bio je fantastičan trener
Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za Zagreb: Milan Bandić bio je fantastičan  trener

"Frustrira zaključak koji kaže da promjena predsjednika Ustavnog suda neće značiti puno za hrvatsko pravosuđe a vidimo da je postojeći pod ozbiljnim optužbama za primanje mita. USKOK te informacije i nakon više od pet mjeseci nije ni potvrdio ni demantirao. Zato su nužne promjene u pravosuđu, a vjerujem da će predsjednik i dalje inzistirati na tome kao i mi u oporbi", rekao je Tomašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori
IZ MINUTE U MINUTU

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori

Dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke i trafostanice Brinje.

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!
SMRTNO STRADAO DJEČAK

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!

U eksploziji su ozlijeđene i dvije žene. 49-godišnjakinji je teško ozlijeđeno oko, a dječakova 34- godišnja majka bila je životno ugrožena
Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom