News

Komentari 19

Čelnik DIV-a Tomislav Debeljak oštetio državu za tri milijuna kn

Čelnik DIV-a Tomislav Debeljak oštetio državu za tri milijuna kn

Protiv Debeljaka (36), vlasnika i direktora tvrtke koja se predstavlja kao najozbiljniji kandidat za kupnju Brodosplita, će podnijeti prijavu Državnom odvjetništvu u Kninu

Policija je u Kninu završila opsežno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim Tomislavom Debeljakom (36) iz Samobora, vlasnikom tvrtke DIV TVIK, osumnjičenim za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i kaznena djela krivotvorenja službene isprave. Dovršeno je kriminalističko istraživanje i nad njegovom tvrtkom, sukladno odredbama zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u svojstvu odgovorne osobe tvrtke u Kninu, u razdoblju od 1. siječnja 2007.g. do 31. prosinca 2009.g., u namjeri stjecanja znatne protupravne imovinske koristi u tvrtki, temeljem krivotvorenih putnih i drugih naloga, lažno prikazivao plaće zaposlenika, na način da je dio plaće predstavljao kao putne ili terenske dodatke na koje se ne obračunavaju i ne plaćaju porezi i doprinosi. Na osnovu ovakvih krivotvorenih isprava, osumnjičeni je umanjivao mjesečne obveze plaćanja poreza i doprinosa, na koji način je oštetio proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 3 092 243.89 kuna - izvijestila je Policijska uprava Šibensko-kninska. 

Protiv Debeljaka, vlasnika i direktora tvrtke koja se predstavlja kao najozbiljniji kandidat za privatizaciju Brodosplita i kojem je premijerka Kosor prije samo nekoliko mjeseci dolazila na otvaranje radova na izgradnji novih pogona, će Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu biti podnijeta kaznena prijava za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i kaznena djela krivotvorenja službene isprave, a protiv tvrtke iz Knina za kaznena djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju.

-  Novinari su to pogrešno povezali, jer se u policijskom priopćenju navodi Knin i odgovorna osoba iz Samobora. Policija nigdje izrijekom ne navodi našu firmu kao mjesto gdje je kazneno djelo počinjeno. Ja sam član uprave DIV-a d.o.o. Tvornice vijaka Knin i odgovorno tvrdim da se opisane stvari u u našoj firmi nisu događale - rekao Darko Papo, član Uprave DIV d.o.o. Tvornice vijaka Knin.

'Ne znam ništa o prijavi'

- Nemam pojma o kaznenoj prijavi. Osim iz medija gdje su povezali da se radi o DIV-u i nama, što apsolutno  mislim da nije istina. I ranije je bilo kaznenih prijava od strane zločestih ljudi zavidnih na tuđi uspjeh, pa i reketarenja. Ne mogu s preciznošću reći o čemu se ovdje radi, osim da posljednjih mjeseci u Kninu nisam bio na obavijesnom razgovoru. Mogu se samo moliti Bogu da prerastemo taj hrvatski jal, da postanemo normalni i da gradimo Hrvatsku. Ovo me neće pokolebati - kazao nam je osumnjičeni Tomislav Debeljak.

Najčitaniji članci