Obavijesti

News

Komentari 4

Tomislav Glavaš: Valjda svako ima svog Stjepana Fiolića

Tomislav Glavaš: Valjda svako ima svog Stjepana Fiolića
1

Nastavljeno je suđenje Dragi Tadiću kojeg terete da je sudjelovao u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi B. Glavašu ukinuli osuđujuću presudu

VIDEO

Branimir Glavaš i Drago Tadić su u jako dobrim odnosima. Tijekom 1980-ih su obojica radila u Donjem Miholjcu pa su znali zajedno putovati, rekao je Tomislav Glavaš (57), brat Branimira Glavaša, u postupku protiv Drage Tadića. Njega Uskok tereti da je sudjelovao u pokušaju podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi Branimiru Glavašu ukinuli osuđujuću presudu za ubojstva srpskih civila u Osijeku 1991.

Tomislav Glavaš rekao je da ga je u srpnju 2010. nazvala Branimirova prijateljica Sanja Marketić i tražila 70.000 eura.

- Nije mi pobliže objasnila što će učiniti s tim novcem. Pretpostavljao sam, pošto je postupak Branimiru trajao više godina, a imao je i tri odvjetnika, da su troškovi veliki i da je novac za obranu. Odmah sam joj rekao da nemam toliko. Doma sam imao 35.000 eura i to sam joj predao sutra ispred Glasa Slavonije - rekao je svjedok. U istrazi u studenome 2010. je rekao kako mu je Marketić rekla da su "oni taj novac već trebali prikupiti i da je netko zakazao", no u utorak je rekao kako se tog dijela svjedočenje ne sjeća.

- Pretpostavljao sam da ima više izvora financiranja obrane. Ako može Fiolić dati Sanaderu, valjda svako ima svog Fiolića - rekao je svjedok nakon čega ga je sudac upozorio da se suzdrži od komentara. Tomislav Glavaš rekao je i kako sa Sanjom Marketić još nije razgovarao o povratku novca.

"Drmić mi je rekao da ga netko reketari"

Davor Boras (31), glavni tajnik HDSSB-a, rekao je kako mu je dobar prijatelj Ivan Drmić 24. srpnja 2010. rekao kako ga je netko reketario i da to ide prijaviti policiji.

- Nije mi opisivao tog čovjeka, niti mi je rekao tko je to bio, ni koliko mu je novaca predao, ni odakle mu novac - tvrdi Boras.

- Zašto niste pitali - zanimalo je suca Zdravka Majerovića.

- Nisam to smatrao bitnim u tom trenutku - rekao je Boras.

- Posve nelogično - zaključio je sudac. 

U utorak je svjedočio i Zoran Škorić.

Podsjećamo, ostali optuženi za pokušaj podmićivanja sudaca priznali su krivnju i nagodili se s Uskokom. Božica Ćavar Tadić, supruga prvooptuženog poduzetnika iz Osijeka Drage Tadića, osuđena je na godinu i tri mjeseca zatvora, no u zatvor neće ići ako u naredne tri godine ne ponovi djelo. Sanja Marketić, novinarka i Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a dobili su uvjetno dvije godine uz rok kušnje od pet godina.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...