Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
663 komentara

Tomo u Torontu: Domoljubi su kod nas primitivci i seljačine

Komunistički režim učinio je golemi zločin nad hrvatskim narodom. Oni moraju priznati da je Tito ništa drugo nego masovni zločinac, rekao je Karamarko u Kanadi

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
663 komentara

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko održao je govor pred kanadskim Hrvatima u crkvi Kraljice Mira u Norvalu (Ontario). Govorio je o stanju u Hrvatskoj, ali i o jugonostalgiji:

- Postoji jugofilija i jugonostalgija. Kada je doktor Tuđman govorio o pomirbi i kada je ta ruka prijateljstva pružena da bi Hrvati jedinstveno dočekali, rekao bih, agresiju srpsko-četničkog agresora, koji je prijetio raskomadati Hrvatsku i anulirati je s karte svijeta, a hrvatski narod bi trebao nestati za 50 godina... Ta ruka pomirenja nije iskreno prihvaćena. Ovo što govorim, govorim i u Hrvatskoj i to otvorena srca - rekao je Karamarko.

HDZ-ov čelnik progovorio je i o bivšem režimu te o fašizmu i antifašizmu:

- Da, volimo reći ‘mi smo antifašisti’. Ali mi smo isto tako, dragi prijatelji, zbog krvavog i crnog iskustva koje imamo s komunizmom, antikomunisti. Komunistički režim učinio je golemi zločin nad hrvatskim narodom. Oni moraju priznati da je Josip Broz Tito ništa drugo nego masovni zločinac i krvnik nad vlastitim narodom - kaže Karamarko.

Požalio se i na, kako kaže, pojavu da se domoljubi u Hrvatskoj nazivaju primitivcima:

- Mi nismo liberali, mi smo kršćani. Isus isto u fokus stavlja pojedinca i slobodu i odnos s Bogom. Želimo biti slobodni u svojoj zemlji. Želimo biti domoljubi u svojoj zemlji. Bio sam u Americi, kod njih ispred kuća u dvorištima vise zastave. Kod nas će reći da ste primitivac, seljačina, kamenjar ako visi hrvatska zastava na vašem prozoru ili balkonu. Doveli su nas u situaciju da biti Hrvat, biti kršćanin, ići u crkvu znači biti nešto nazadno. A tko su oni, ja se pitam. Tko su oni koji kažu da je Tuđman bio diktator, a Ivica Račan otac hrvatske demokracije - pita se Karamarko. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message