Obavijesti

News

Komentari 663

Tomo u Torontu: Domoljubi su kod nas primitivci i seljačine

Tomo u Torontu: Domoljubi su kod nas primitivci i seljačine
1

Komunistički režim učinio je golemi zločin nad hrvatskim narodom. Oni moraju priznati da je Tito ništa drugo nego masovni zločinac, rekao je Karamarko u Kanadi

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko održao je govor pred kanadskim Hrvatima u crkvi Kraljice Mira u Norvalu (Ontario). Govorio je o stanju u Hrvatskoj, ali i o jugonostalgiji:

- Postoji jugofilija i jugonostalgija. Kada je doktor Tuđman govorio o pomirbi i kada je ta ruka prijateljstva pružena da bi Hrvati jedinstveno dočekali, rekao bih, agresiju srpsko-četničkog agresora, koji je prijetio raskomadati Hrvatsku i anulirati je s karte svijeta, a hrvatski narod bi trebao nestati za 50 godina... Ta ruka pomirenja nije iskreno prihvaćena. Ovo što govorim, govorim i u Hrvatskoj i to otvorena srca - rekao je Karamarko.

HDZ-ov čelnik progovorio je i o bivšem režimu te o fašizmu i antifašizmu:

- Da, volimo reći ‘mi smo antifašisti’. Ali mi smo isto tako, dragi prijatelji, zbog krvavog i crnog iskustva koje imamo s komunizmom, antikomunisti. Komunistički režim učinio je golemi zločin nad hrvatskim narodom. Oni moraju priznati da je Josip Broz Tito ništa drugo nego masovni zločinac i krvnik nad vlastitim narodom - kaže Karamarko.

Požalio se i na, kako kaže, pojavu da se domoljubi u Hrvatskoj nazivaju primitivcima:

- Mi nismo liberali, mi smo kršćani. Isus isto u fokus stavlja pojedinca i slobodu i odnos s Bogom. Želimo biti slobodni u svojoj zemlji. Želimo biti domoljubi u svojoj zemlji. Bio sam u Americi, kod njih ispred kuća u dvorištima vise zastave. Kod nas će reći da ste primitivac, seljačina, kamenjar ako visi hrvatska zastava na vašem prozoru ili balkonu. Doveli su nas u situaciju da biti Hrvat, biti kršćanin, ići u crkvu znači biti nešto nazadno. A tko su oni, ja se pitam. Tko su oni koji kažu da je Tuđman bio diktator, a Ivica Račan otac hrvatske demokracije - pita se Karamarko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 663
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"