Obavijesti

News

Komentari 12

Topolnjak: Teba pomoći našim bolnicama, a onda i drugima

Topolnjak: Teba pomoći našim bolnicama, a onda i drugima
2

Čelnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak stava je solidarnost treba pokazati u ovim teškim vremenima te da ne smijemo biti uskogrudni.

VIDEO

Nakon odluke Vlade da se 43 milijuna kuna sukcesivno dodijeli Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u svrhu suzbijanja Covid-19 za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, na društvenim mrežama dijele se slike stanja u bolnicama iz Hrvatske, ali i bolnica u Zagrebu oštećenih tijekom potresa. Mišljenja javnosti su podijeljena, a pitali smo čelnike zdravstvenih sindikata, čiji su članovi na prvoj crti obrane od korona virusa, što misle o ovom potezu Vlade.

- Lijepo je pomagati, ali prvenstveno bi sad trebali pomagati našim zdravstvenim ustanovama, a onda dalje i drugima. Mislim da bi Hrvatska trebala prvo biti osigurana s nužnom zaštitom odjećom, koju neke zdravstvene ustanove još nemaju ili nemaju u dovoljnom broju - kazao je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Pita se i zašto je Vlada odustala od nabave zaštitne opreme u vrijednosti od 19 milijuna kuna, jer očito donacije koje smo dobili nisu dovoljne. Iako nema ništa protiv davanja pomoći, podsjeća da bi primjerice bilo dobro da se više ulaze i u naše zdravstvene ustanove, a volio bi da se uloži novac primjerice u Imunološki zavod.

Ostojić prozvao HDZ jer su dali 43 mil. kuna bolnici u Mostaru
Ostojić prozvao HDZ jer su dali 43 mil. kuna bolnici u Mostaru

Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak podsjeća na bit sindikata, a to je solidarno djelovanje i smatra da tako trebamo djelovati i u ovim kriznim vremenima.

- Mi jesmo pogođeni, ali i kriza je u cijelom svijetu. Moramo se međusobno se moramo pomagati. Mi očekujemo pomoć od EU, dobili smo donacije zaštitne opreme. U ovim vremenima trebamo biti i skromni te znati cijeniti što drugi i nama pomažu. Ne smijemo biti uskogrudni i trebamo pokazati veličinu i širinu koliko god to nekom smetalo ili ne. U nevolji će se pokazati tko je kakav - kazala je.

Saborski zastupnik Ranko Ostojić (SDP) kritizirao je potez Vlade, a društvenim mrežama podijelio je i slike zagrebačkih bolnica nakon potresa, ali i zgrade bolnice u Mostaru. 

- Sad se pitam koga bih to trebao prozvati jer je 43 milijuna kuna donacije danas otišlo bolnici u Mostar. Moram vas podsjetiti i da je Vlada Republike Hrvatske 2019. godine Sveučilišnoj bolnici Mostar isplatila 40 milijuna kuna. Prema ranije navedenoj logici bit će HDZ ni za to kriv nije. Na slikama gledate bolnice u Zagrebu nakon potresa i bijelu zgradu Mostarske bolnice - poručio je Ostojić. 

Podsjetimo, ravnatelj bolnice u Mostaru nedavno je postao hit na društvenim mrežama nakon što je izjavio da su situacija u bolnici počela komplicirati kad su “u bolnicu došli pacijenti”. zaraženi koronom i da im je pacijent zaražen koronom promaknuo jer je ‘umisto sprida, uša sazad’.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor