Obavijesti

News

Komentari 19

Torjanac: Milan Bandić postaje karika između SDP-a i HDZ-a

Torjanac: Milan Bandić postaje karika između SDP-a i HDZ-a
1

Postali smo društvo koje ne vjeruje u pravdu, demokratski sustav i pravosudni sustav. Uvijek je pitanje samo tko koga zna i može li se proći ispod radara. Očito ljudima to još ne smeta dovoljno, tvrdi Torjanac

VIDEO

Postali smo društvo koje ne vjeruje u pravdu, demokratski sustav i pravosudni sustav. Uvijek je pitanje samo tko koga zna i može li se proći ispod radara. Očito ljudima to još ne smeta dovoljno, rekao je glumac i zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Marko Torjanac u studiju 24sata. On tvrdi kako su oni, koji žele promjene, već otišli u inozemstvo jer nemaju vremena čekati bolje dane, a da oni koji ostaju su i dalje 'omađijani stvaranjem vlastite države' i samim time uopće ne propitaju što točno ta država radi. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dotaknuo se prošlotjednog izglasavanja proračuna u Skupštini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je prijedlog da se ide na tajno glasovati, no to je odbijeno. Do zadnjeg trenutka je bilo neizvjesno, čak i u trenutku samog glasanja, kada su se kvadratići upalili u zadnji tren. Malo je djelovalo dječje sve to skupa "ako ćeš ti, onda ću i ja" - tvrdi Torjanec i dodaje da trojica zastupnika koja su presudila nisu imali temelje u stavu, već u oportunizmu. 

- Jedan se pozvao na obiteljske probleme, priče su razne o tome što će dobiti, ali one su samo priče pa ih ne bi trebalo iznositi u javnosti. To je ipak nešto što bi DORH trebao istražiti. Ova praksa preletavanja... Poražavajuće je što je u godinu i pol dana 20% oporbe prešlo Milanu Bandiću - istaknuo je Torjanec i dodao kako se mnogi zastupnici opravdavaju rečenicom "život me na to natjerao". 

- Smatram to vrlo bahato. Kao da drugi ljudi, koji nisu zastupnici, nisu natjerani na nešto. Kao da njih život ne natjerava. Ako te život natjerao, onda se da ostavka na zastupničko mjesto i posvetite se problemima. Ne koristi se zastupničko mjesto da bi se rješavali životni problemi - objasnio je Torjanec i dodao da je politika u Hrvatskoj postala trgovačka. 

Napomenuo je da Milan Bandić postaje karika između SDP-a i HDZ-a obzirom da na nacionalnoj razini sve više zastupnika odlazi iz SDP-a i prelazi u Klub Milana Bandića. 

- Postali smo društvo koje ne vjeruje u pravdu, demokratski sustav i pravosudni sustav. Uvijek je pitanje samo tko koga zna i može li se proći ispod radara. Očito ljudima to još ne smeta dovoljno. Ljudi koji žele promjene su oni koji odlaze iz zemlje. Drugi dio je i dalje omađijan činjenicom vlastite države da uopće ne propituju što ta država radi - objasnio je. 

- To je pitanje i obrazovanja. Kultura ne može biti samo tradicijska - istaknuo je i dodao kako opozicijski političari češće dolaze u kazalište. 

- Kultura političare zanima samo utoliko da ne stvara probleme i da imaju svoje ljude na pozicijama. Da bude tiha i ne bude skandala. Zbog toga se i sve manje novaca izdvaja za nezavisnu kulturu koja bi mogla progovoriti o nekim stvarima - rekao je Torjanec i nadodao da je politika uvijek upletena u kazalište i kulturu. 

- Nesrazmjer zaposlenika govori o tome što se događa. Javne institucije puno koštaju i to je puno plaća. Manje od 10% sredstava koristi se za program. U drugim, europskih zemljama, je to obrnuto. 

Tvrdi kako trebaju još minimalno dvije kazališne dvorane u Zagrebu kako bi scena mogla funkcionirati, ali da za to jednostavno nema sluha. Otvaranjem još dvije dvorane, otvorilo bi se i tržište, tvrdi Torjanec. Ističe i kako je potrebno i kazališnih radnika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje