News

Komentari 26

Tražili migranta koji je trebao pomoć, pronašli su ga mrtvog

Tražili migranta koji je  trebao pomoć, pronašli su ga mrtvog

Policija je na granici sa Slovenijom pronašla Sudanca. On im je rekao kako je u šumi njegov prijatelj. Odmah su ga krenuli tražiti, ali kad su ga pronašli više mu nije bilo spasa...

Tijekom noći s ponedjeljka na utorak policija je na području mjesta Žejane na sjeveru Istre pronašla muškarca iz Sudana koji je nezakonito pokušavao prijeći granicu sa Slovenijom, javila je Primorsko-goranska policija. On im je rekao kako se u šumi nalazi još jedan čovjek koji treba pomoć.

U potragu se uključilo  40 ljudi iz različitih interventnih službi: 22 policajca, 11 pripadnika HGSS-a iz Rijeke i Pule s psima tragačima, terenskim vozilima i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca iz Opatije s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija. Pretražili su područje oko Žejane, Lisine, Veprinca do mjesta Dol.
U Vodnom dolu na nepristupačnom terenu, na oko 1000 metara nadmorske visine, policajac i pripadnik HGSS-a u pratnji psa tragača pronašli su beživotno tijelo mlađeg muškarca. Prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci zbog obdukcije.

Državljanina Sudana, koji je ilegalno pokušao prijeći granicu, prekršajno su procesuirali prema Zakonu o strancima.  

Najčitaniji članci