Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tražili migranta koji je trebao pomoć, pronašli su ga mrtvog

Policija je na granici sa Slovenijom pronašla Sudanca. On im je rekao kako je u šumi njegov prijatelj. Odmah su ga krenuli tražiti, ali kad su ga pronašli više mu nije bilo spasa...

Foto: PU ličko-senjska
26 komentara

Tijekom noći s ponedjeljka na utorak policija je na području mjesta Žejane na sjeveru Istre pronašla muškarca iz Sudana koji je nezakonito pokušavao prijeći granicu sa Slovenijom, javila je Primorsko-goranska policija. On im je rekao kako se u šumi nalazi još jedan čovjek koji treba pomoć.

U potragu se uključilo  40 ljudi iz različitih interventnih službi: 22 policajca, 11 pripadnika HGSS-a iz Rijeke i Pule s psima tragačima, terenskim vozilima i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca iz Opatije s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija. Pretražili su područje oko Žejane, Lisine, Veprinca do mjesta Dol.
U Vodnom dolu na nepristupačnom terenu, na oko 1000 metara nadmorske visine, policajac i pripadnik HGSS-a u pratnji psa tragača pronašli su beživotno tijelo mlađeg muškarca. Prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci zbog obdukcije.

Državljanina Sudana, koji je ilegalno pokušao prijeći granicu, prekršajno su procesuirali prema Zakonu o strancima.  

Možda vas zanima i ovo:
Message