Obavijesti

News

Komentari 2

Traktorom nagazio na minu na njivi koju obrađuje godinama

Srećom, Damir Cvitić (37) je prošao neozlijeđeno kad je eksplodirala protupješačka mina na koju je nagazio iza njegove kuće u Donjem Novom Selu kod Vinkovaca

VIDEO

Rotacijska kosilica na traktoru jedina je stradala u eksploziji protupješačke mine koju je u utorak ujutro, koseći djetelinu na njivi iza obiteljske kuće, traktorom aktivirao Damir Cvitić (37) iz Donjeg Novog Sela nedaleko Vinkovaca.

Đuka Cvitić, Damirov otac, kaže da je odmah dotrčao do mjesta eksplozije strahujući da netko nije stradao.

- Još se dimilo iz rupe u zemlji, ali, kad sam vidio Damira neozlijeđenog, brzo sam se smirio. Damir je imao nevjerojatnu sreću što ga nijedan geler nije pogodio, priča Đuka Cvitić čvrsto u naručju držeći osmogodišnjeg unuka Đuku koji se pohvalio da je gelere držao u ruci dok su još bili vrući.

Policija je ustvrdila da je Damir aktivirao pješačku antimagnetnu minu PMA-1, a područje na kojem se obrađivala njiva Hrvatski centar za razminiravanje označio je kao minski sumnjivo. No, HCR također savjetuje da se neko zemljište, koje se obrađuje duže od tri godine, izuzme iz minski sumnjivih područja. Damir je njivu pored obiteljske kuće obrađivao čak od 1998. godine.

- Vrativši se iz progonstva, tamo smo pronašli na desetke mina. Damir je već jednom neku minu bio dotaknuo kosilicom, ali nitko nije bio stradao, kaže Đuka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...