News

Komentari 170

Traže ga: Sirijac koji traži kćer pobjegao je iz azila u Zagrebu

Traže ga: Sirijac koji traži kćer pobjegao je iz azila u Zagrebu

Pretpostavlja se da je nestao u noći na četvrtak i gubi mu se svaki trag.  Ako policija naiđe na nestalog Sirijca, prijeti mu deportacija, jer mu je bijegom iz azila ukinuto pravo na zahtjev na azil

Neslužbeno doznajemo da je Sirijac G. W. (43), o kojem su se svi mediji raspisali kada je objavio da mu je u Hrvatskoj nestala petogodišnja kći Alssa, nestao iz azila u hotelu Porin u zagrebačkim Dugavama, gdje je bio smješten nakon što je zatražio azil. 

Kako doznajemo, u azilu imaju prozivke svaku večer u 22 sata i ujutro u 6 sati, a navodno se on nije pojavio na prozivci ni u četvrtak ujutro, ni navečer, kao ni danas ujutro. Pretpostavlja se da je nestao u noći na četvrtak i gubi mu se svaki trag.  Ako policija naiđe na nestalog Sirijca, prijeti mu deportacija, jer mu je bijegom iz azila ukinuto pravo na zahtjev na azil.

Podsjetimo, prošlog vikenda je G. W. na društvenim mrežama objavio kako traga za svojom kćeri nakon što ga je hrvatska policija na području Plitvica 12. rujna odvojila od nje, njega vratila u BiH te mu razbila mobitel. Djevojčica je, tvrdi, sama ostala u Hrvatskoj. Prevoditelj je kazao kako je slučaj prijavljen policiji u Velikoj Kladuši, a oni su informaciju  proslijedili graničnoj policiji Hrvatske.

No, hrvatska policija je isti dan reagirala te je demantirala da su ikada imali intervenciju takve prirode na području koje je on naveo, kao i da nisu dobili nikakvu službenu prijavu nestanka djevojčice.

U ponedjeljak je, pak, Sirijac zatražio azil u Hrvatskoj, te su ga doveli u Porin.

Slučaj je odmah u ponedjeljak komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Dobio sam izvješće Ravnateljstva policije nakon što je vijest izašla u medije. To je bila prva vijest o tom događaju što se tiče hrvatske policije. Nakon što je policija dobila tu vijest kontaktirala je i BiH policiju, ali i sve ili barem one za koje su procijenili da imaju nekakva saznanja - kazao je Božinović i dodao da je policija unatoč tome što takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar policije.

- Koliko mi je poznato, u ovom trenutku bi se trebao održati sastanak s gospodinom iz Sirije od strane pripadnika hrvatske Granične policije pa ćemo vidjeti hoće li događaj biti prijavljen i hoćemo li saznati više informacija o događaju koji se navodno dogodio prije osam ili deset dana - rekao je ministar u ponedjeljak.

No u srijedu je, pak, emisija Potraga na RTL-u objavila kako je Sirijac 30. kolovoza registriran u BiH te je tada iskazao namjeru za traženjem azila, ali uz njega nije bila i djevojčica. Uz to, Sektor granične policije Crne Gore odgovorili su da je njegov nezakonit prelazak državne granice Crne Gore iz Albanije zabilježen 23. kolovoza 2018. godine i tada je smješten u Prihvatilište za strance. Ni tada nije uz njega bila kćer koju spominje.

- Na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registriran nitko od članova obitelji G.W., tako ni kćer Alisa - odgovorili su iz Sektora granične policije Crne Gore. 

 

 

 

Najčitaniji članci