Obavijesti

News

Komentari 51

Traže mu smještaj: Nepokretni Dino iz Gunje treba novi dom

Traže mu smještaj: Nepokretni Dino iz Gunje treba novi dom
3

Supružnici Lučić uspjeli su spasiti sebe i djecu. Njihov dom u Gunji bio je posebno opremljen za Dinove potrebe. Sad ih u kući živi deset, a Dino (21) treba njegu...

VIDEO

Voda je pristizala u selo. Pokupila sam najnužnije, stavila Patrika u auto, Dinu u dizalicu i polako ga spuštala u prizemlje. Molila sam Boga da ne nestane struje da mi ne ostane visiti na dizalici. Nasreću, uspjeli smo, prisjeća se bijega iz potopljene Gunje Kata Lučić (47).

Suprug Željko (44) ostao je pokušavajući obraniti selo te spašavajući stoku i ljude koji su ostali zarobljeni pod vodom. Obitelj je sad kod tete u Privlaci. U kući ih je desetero. Najveći problem je s Dinom (21) koji je 13 godina u vigilnoj komi.

'Samo na glavi imao je 11 operacija'

O njemu se danonoćno brine mama Kata koja je dobila status njegovateljice. Dino je nastradao kad je imao osam godina. Vozio se na biciklu ispred kuće kad je na njega autom naletio mladić (19) iz sela. Dinu je teško ozlijeđena glava i imao je brojne prijelome.


- Došli smo u bolnicu i rekli su nam da neće izdržati ni nekoliko sati. Prekrili su ga plahtom. Ja sam ga otkrio, poljubio, a on se naježio. Od prvog dana se grčevito borio za život. Sedmog dana se probudio. Gledao nas je, nije pričao, ali je komunicirao s nama rukama. A onda se nešto u mozgu dogodilo i upao je u još veću komu. Tada su mu dali dvije godine života. Imao je 11 operacija samo na glavi. Prošao je kroz brojne infekcije, upale, MRSU... Izvukao se iz svega. Vodili smo ga na rehabilitacije, u toplice, pokušali svašta, a onda odlučili da ćemo o njemu brinuti kod kuće - kaže Željko, koji je nezaposlen i godinama traži posao.

'Tražili smo pomoć, ali nema sluha'

Žive od naknade za njegovanje, invalidnine i povećanog dječjeg doplatka. Staru kuću u Gunji su obnovili i nadogradili kako bi sinu osigurali prilagođenu sobu i kupaonicu. On spava na posebnome medicinskom krevetu, okružen je respiratorima i inhalatorima. Redovito vježba s terapeutima, a mama mu mijenja sondu za hranjenje i kanile. Iako žive od 3000 kuna, obitelj Lučić sve je podredila njegovu zdravlju. Unatoč bolesti, Dino je fizički napredan, ima lijepo razvijene mišiće nogu, čuje i prepoznaje glasove i što mu se govori, često se smiješi, okreće glavu.

- Govorili su nam da ga damo u dom, ali ne želimo. Borit ćemo se za njega - kaže mama.

U poplavi su sve izgubili, a Dina ne mogu vratiti u vlažnu kuću.

- Molio sam sve ustanove, udruge, načelnike i gradonačelnike da mi pomognu naći adekvatan smještaj, ali nema sluha. Svi nas šalju od vrata do vrata - kaže Željko i dodaje kako im dobri ljudi pomažu priskrbiti sve što je Dini potrebno, pa tako ima kolica, krevet i respirator. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)