News

Komentari 89

Traže se: Zoran Mamić se nije javio u zatvor pa je završio na tjeralici. Zdravka traže od 2019.

Traže se: Zoran Mamić se nije javio u zatvor pa je završio na tjeralici. Zdravka  traže od 2019.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192 - poziva policija na tjeralici kojom se traži bivši Dinamov trener Zoran Mamić

MUP je u srijedu izdao tjeralicu za bivšim trenerom Dinama Zoranom Mamićem jer se nije javio na izdržavanje kazne u Remetinec. Time je Mamić i službeno postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa, kao ranije njegov brat Zdravko. Uz njegovu fotografiju sa službenih dokumenata, na tjeralici su navedeni i njegovi osobni podaci, kao i činjenica da ima hrvatsko i bosansko-hercegovačko državljanstvo.

Traže ga zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, davanja mita te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Nalog za tjeralicu izdao je Županijski sud u Zagrebu.

- U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192 - poziva policija.

Podsjetimo, Vrhovni sud je sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i pol godina, dok je njegovu bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci. Najviši sud na tri godine i dva mjeseca smanjio je kaznu i bivšem porezniku Milanu Pernaru, dok je Damiru Vrbanoviću potvrđena kazna od tri godine zatvora. Od četvorice osuđenika za izvlačenje novca iz Dinama, Zdravko se od ranije nalazi u BiH, gdje je pobjegao prije izricanja presude u Osijeku. Zoran se 10. svibnja do ponoći trebao javiti u zatvor u zagrebačkom Remetincu, što nije učinio, zbog čega je sud zatražio raspisivanje tjeralice.

Istoga dana na izdržavanje kazne javio se bivši poreznik Milan Pernar. Damir Vrbanović u zatvor se treba javiti 26. svibnja, no već je najavio žalbu. Zdravko Mamić na izdržavanje kazne trebao bi se javiti 14. svibnja. Kao i njegov brat Zoran, na rješenje se žalio. Obojica Mamića od sudova su tražila da kaznu izdržavaju u BiH. Vezano uz Zorana, sutkinja je o tome dala negativno mišljenje, a Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da “nema osnova za postupanje po molbi”.

U slučaju Zdravka Mamića, neslužbeno doznajemo, osječki Županijski sud čeka da rješenje o upućivanju na izvršavanje kazne postane pravomoćno prije odlučivanja o njegovoj molbi za ustup. Zdravka Mamića danas je u Livnu ispitivao Uskok vezano uz njegove optužbe o korumpiranosti osječkih sudaca.

Najčitaniji članci