Obavijesti

News

Komentari 194

Traže smjenu Borasa: Studenti donijeli Plenkiju 8000 potpisa

Traže smjenu Borasa: Studenti donijeli Plenkiju 8000 potpisa
8

Novu pobunu na Filozofskom pokrenula je odluka rektora zagrebačkog sveučilišta da smijeni trenutnu dekanicu Vesnu Vlahović-Štetić, ali i fakultetu u potpunosti onemogući postavljanje uprave koju sami izaberu

VIDEO

Inicijativa za Filozofski je nešto prije podneva krenula u šetnju od Filozofskog fakulteta do Trga Svetog Marka, gdje planiraju premijeru Andreju Plenkoviću uručiti peticiju za neopozivu smjenu rektora Damira Borasa, za koju su, kako tvrde, prikupili više od 8000 potpisa.

Novu pobunu na Filozofskom pokrenula je odluka rektora zagrebačkog sveučilišta da smijeni trenutnu dekanicu Vesnu Vlahović-Štetić, ali i fakultetu u potpunosti onemogući postavljanje uprave koju sami izaberu.

Oko 13 sati studenti su stigli na Markov trg.

POGLEDAJTE VIDEO Predaja potpisa u Banske dvore

Organizator prosvjeda je u Banske dvore otišao dostaviti potpise Andreju Plenkoviću, dok je povorka studenata ostala vani s transparentima.

Predaja je trajala nekoliko minuta, a nakon što su potpisi uručeni, povorka je službeno završena,  te su su studenti razišli.

POGLEDAJTE VIDEO Povorka studenata Filozofskog fakulteta

- Naš fakultet se već duže vrijeme nalazi u krizi upravljanja - rekao nam je predsjednik studentskog zbora. 

Najavio je da očekuje se da će članovi Senata razmisliti prije nego glasaju o suspenziji i da će Vlada reagirati na 8000 građana koji misle da Boras ne može više biti dekan.

Studenti i profesori okupljaju se ispred Filozofskog fakulteta, brojni među njima nose transparente s natpisima kojima izražavaju svoje nezadovoljstvo stvarima koje se događaju na fakultetu već neko vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO Studenti ispred rektorata

Organizator se obratio studentima s uputama:

- Imamo dva cilja. Želimo doći do rektorata Sveučilišta i tamo reći u kakvoj situaciji je FF. Nakon toga idemo na Markov trg, uručiti peticiju Vladi koju je potpisalo 8000 ljudi za ostavku Borasa. Imamo dvije obaveze. Prijavili smo skup policiji i slušajte upute policije. Naši redari će osiguravati da se mi kao povorka krećemo organizirano. Svatko tko je u povorci mora se potpisati na listu, kao mjera zbog epidemije korona virusa. Dok hodamo održavajte razmak među vama - obavijestio je okupljene.

Ruta kojom će se povorka kretati je od Vukovarske, pa Savskom do rektorata, pa potom Frankopanskom i Mesničkom do Markova trga.

Došla ih je podržati i nova saborska zastupnica Katarina Peović.

- 8000 potpisa se ne može zanemariti. To je nagomilano nezadovoljstvo s radom rektora Borasa. Sad već možemo govoriti i o sukobu između fakulteta i rektora i to nije dobro. Zato dajem podršku za zahtjev da se smijeni sadašnji rektor Boras.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca