Obavijesti

News

Komentari 140

"Možda sam trebao napraviti to da snijeg uopće ne padne"

"Možda sam trebao napraviti  to da snijeg uopće ne padne"
3

Zahtjev za izvanrednu sjednicu je potpisalo 12 vijećnika SDP-a i HNS-a predvođenih I. Baldasarom i G. Kovačevićem. Predali su i potpise HDZ-ovaca, i dvoje nezavisnih

VIDEO

Splitski oporbeni vijećnici predali su na gradskom protokolu zahtjev za izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća. Na sjednici bi se trebalo raspravljati o odgovornosti gradonačelnika Keruma za posljedice nedavnog nevremena. Oporbenjaci smatraju kako je to samo jedan od razloga zašto bi Kerum trebao odstupiti:

- Ponašanje gradonačelnika i njegove sestre kao predsjednice Gradskog vijeća prevršilo je svaku mjeru. Njihove izjave ispod su svakog urbanog i civiliziranog nivoa i one nas vraćaju u brončano doba. Snijeg je samo otvorio put da se demistificira rad gradske uprave - rekao je Ivo Baldasar iz splitskog SDP-a.

Zahtjev za izvanrednom sjednicom potpisalo je 12 vijećnika, uključujući i vijećnike HDZ-a. 

Vijećnici će na sjednici pokušati izglasati održavanje referenduma za smjenu gradonačelnika. Za to će im trebati 13 ruku u Gradskom vijeću, a pravo je pitanje kako će se tada postaviti HDZ-ovi vijećnici obzirom na koaliciju HDZ-HGSS.

Gradonačelnik Kerum rekao je da je pravo oporbe tražiti sjednicu, ali se i čudi što imaju 12 potpisa jer je on u koaliciji s HDZ-om. Dodaje da je oporbi jasno da to neće moći izglasati te je uvjeren da se radi o destrukciji i bezrazložnom kritiziranju. Dodaje da ima 20 puta veću podršku nego oni koji ga žele srušiti. Ponovio je da je grad odlično odradio posao kada je snijeg pao, osobito jer Splićani nisu navikli na snijeg. Na pitanje je li se mogli napraviti više za probleme u gradu, cinično je dodao da je možda trebao napraviti da snijeg uopće ne pada, piše Dnevnik.hr 

Marasović: Imam važnijeg posla od Tomasovića

– Imam ja prišnijeg posla nego se baviti dr. Hrvojem Tomasovićem, odnosno hirovima ljudi koji su željni pozornosti – kazao je za Večernji list dr. Dujomir Marasović, ravnatelj splitske bolnice, kojeg smo upitali hoće li pokrenuti stegovni postupak protiv dr. Tomasovića zbog toga što je objavio interne bolničke podatke o tome koliko se Splićana polomilo i ozlijedilo za snježnog nevremena.

Uz naglasak da rješava tisuću operativnih problema koje traži "život" bolnice, dr. Marasović kaže kako upit je li Tomasović pogriješio treba razdvojiti na dvije razine. O pravnoj odgovornosti kirurga Hrvoja Tomasovića odlučit će struka, pravnici KBC-a Split. A, u smislu liječničke etike i normalnog ljudskog ponašanja, ravnatelj smatra da mu je kolega pogriješio.

– Dr. Tomasović napravio je to namjerno. Slikao je mobitelom dokument koji nije nikakva tajna. Nije napravio nikakav hrabri čin i ne treba ga sada proglašavati herojem zbog toga. Njegov potez ne može dobiti prolaznu ocjenu u smislu normalnog ponašanja. Ne smiju se dokumenti fotokopirati i dilati javnosti.To je neprihvatljivo. Žalostan sam što se to dogodilo. To baca lošu sliku na Klinički bolnički centar Split. To se ne smije dogoditi! Ne smije se ni pomisliti da se tako nešto napravi – poručuje dr. Dujomir Marasović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...